Повече от 30 000 души във Великобритания са били заразени

...
Повече от 30 000 души във Великобритания са били заразени
Коментари Харесай

Заразена кръв убила хиляди британци, Риши Сунак обяви “ден на срам за британската държава”

Повече от 30 000 души във Англия са били инфектирани с разнообразни вируси при кръвопреливане, в това число ХИВ и хепатит, а над 3000 са умряли. Властите са прикрили скандалa, като умишлено са изложили жертвите на риск, оповестяват международните организации.

Мащабът на случилото се е по едно и също време отблъскващ и удивителен, споделя ръководителят на траялото шест години обществено следствие Брайън Лангстаф. По думите му през 70-те и 80-те години на предишния век инфектирана кръв и кръвни артикули са били преливани от финансираната от страната Национална здравна работа на Англия, като това е довело до разрушаването на живота, фантазиите и фамилиите на десетки хиляди души.

Правителството е скрило истината, с цел да “запази достолепието си и да спести разноски ”, добави Лангстаф, като акцентира, че прикриването на истината е било “по-изтънчено, по-всеобхватно и по-смразяващо по своите последствия ” от всяка проведена интрига.

В някои случаи кръвни артикули, създадени от дарения от американски пандизчии или други високорискови групи, на които е платено да дарят кръв, са употребявани при деца, заразявайки ги с ХИВ или хепатит С, дълго откакто рисковете към този момент са били известни.

Британският министър председател Риши Сунак сервира извиненяита си за “ужасната неправда ” и съобщи, че това е “ден на позор за английската страна ”. “Резултатът от това следствие би трябвало да раздруса нацията ни до основи ”, акцентира той, представен от " Труд ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР