Откриват алея на името на Милчо Левиев в родния му

...
</TD
>Откриват алея на името на Милчо Левиев в родния му
Коментари Харесай

Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев

Откриват алея на името на Милчо Левиев в родния му Пловдив. Това заяви в предаването " Цветовете на Пловдив “ по Радио " Фокус “ Вики Алмазиду, брачна половинка на международно известния джазмен.

Алеята ще се намира на Сахат тепе, тя стартира от улица " Божидар Здравков " и стига до площадката с шадравана на хълма, разясни кметът на регион " Централен “. По думите му за това към този момент има решение на Общинския съвет в Пловдив.

" С публична гала ще се направи кръщаването на тази алея. По нея ще има указателни табели и табла с къса ретроспекция на неговия живот - по-интересни и любопитни обстоятелства от живота на музиканта, с цел да може всеки да чете и се среща “, сподели още.

От 6 до 11 юли в Пловдив ще се състои и Международен конкурс за млади пианисти " Милчо Левиев “.

В края на състезанието и академията, в деня на лауреатите и премиите – 11 юли 2024 година, ще се състои и това събитие – именоването на алеята " Милчо Левиев “.

" Цялата алея на Сахат тепе, която се качва горе по хълма, ще носи неговото име. Надявам се, че всичко това ще бъде нещо по-различно, един празник “, сподели Вики Алмазиду.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР