Семейство от Пловдив е с коклюш, но не може да

...
</TD
>Семейство от Пловдив е с коклюш, но не може да
Коментари Харесай

РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш

Семейство от Пловдив е с коклюш, само че не може да се твърди, че има взрив или завишаване на случаите. Това съобщи за Plovdiv24.bg доктор Таня Учорджиева, шеф на отдел " Противоепидемичен надзор " в Регионалната здравна инспекция-Пловдив. 

Тя описа, че бебето на фамилията от града се разболява преди 3 седмици, когато е било единствено на 22 дни. Майката също дава позитивна проба. Те са били признати в Инфекциозна клиника на УМБАЛ " Свети Георги ", само че не са били в тежко положение. Вече са изписани и са добре, сподели доктор Учорджиева.

Вчера, без да има никакви недоволства, решил да се изследва и бащата. Пробата му също излязла позитивна. Той се лекува в домашни условия. 

Според доктор Таня Учорджиева, обаче няма никакви учредения да се счита, че има взрив на болестта в Пловдив. Досега няма случаи, при които да има повече от един болен в учебен клас, или детска група. 

Заболяването протича леко, защото множеството са имунизирани. 

Общият брой на заболелите в Пловдив и региона досега е 44 души. 

" Много се надяваме, че няма да записваме повишения за заболеваемостта и в бъдеще ", сподели д-р Таня Учорджиева. Ваксинационното покритие в региона е над 90 %.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР