Джонатан Димбълби добави гласа си към нарастващия хор, който се

...
Джонатан Димбълби добави гласа си към нарастващия хор, който се
Коментари Харесай

Звездата на BBC Джонатан Димбълби отправя молба за асистирана смърт след „ужасен“ начин, по който брат му умря

Джонатан Димбълби добави гласа си към възходящия хор, който се бори за смяна в закона, с цел да се разреши на неизлечимо болните да имат право да умрат.

Съгласно настоящите закони в Обединеното кралство тези, които оказват помощ на други да сложат завършек на личния си живот, ще бъдат изправени пред наказателни обвинявания. Водещият Джонатан, на 79 години, остана с разрушено сърце, когато трябваше да гледа по какъв начин брат му Никълъс страда, до момента в който живее с болест на моторните неврони. Известният ваятел умря през февруари на 77-годишна възраст.

Джонатан - който е по-малкият брат на емблематичния водещ на Question Time Дейвид Димбълби, 85 - споделя, че на брат му е трябвало да бъде разрешено правото да избира постави завършек на живота си. И в този момент той се застъпва за тези, които са изправени пред терминални болести, само че имат способен разум да получат това право.

Членове на фамилията са били преследвани в предишното в Обединеното кралство за това, че са помагали на близки да посетят...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР