Дилан Козънс реализира победния гол в полза на Канада при

...
Дилан Козънс реализира победния гол в полза на Канада при
Коментари Харесай

Канада надигра домакина Чехия след продължение на световното първенство по хокей на лед

Дилан Козънс осъществя победния гол в интерес на Канада при триумфа с 4:3 след продължение против домакина Чехия в мач от група " А " на международното състезание по хокей на лед. Канадците приключват първата фаза на шампионата със седем следващи триумфа.

Центърът на Бъфало се разписа за повторно в дуела и за общо осми в шампионата, в който е водещ изпълнител.

" Кленовите листа " са преди всичко в групата с актив от 19 точки и ще се изправят против Словакия на четвъртфиналите.

Чехите са на втора позиция с 16 пункта, с два повече от състава на Швейцария, който по-късно довечера играе против Финландия.

Домакините изоставаха с 1:3 против канадците в третия интервал, само че извадиха от игра вратаря си Лукаш Достал, а Ондрей Палат при числено предимство на леда върна един гол във вратата на отбора от Северна Америка.

Роман Червенка изравни за 3:3 единствено 1:49 минути преди края на третата част. Доминик Кубалик изравни за Чехия, откакто Козънс беше дал задатък за Канада. Доусън Мърсър и Брендън Хейджъл направиха резултата 3:1.

Съединени американски щати приключи на второ място в група " В ", откакто се наложи над Латвия с 6:3. Коул Коуфийлд се отличи с две попадения и две асистенции. Брейди Ткачък, Мат Болди и Зак Веренски също имат по попадение и завършващо подаване. Джоуъл Фараби осъществя гол във вратата на латвийците.

В идната фаза американците ще играят против Швеция или Финландия. Бронзовият медалист от 2023 година Латвия отпада от шампионата.

Англия се наложи с 4:2 над Австрия и реализира първи триумф на шампионата, до момента в който Германия приключи груповата фаза с победа с 6:3 против Франция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР