Украйна заяви днес, че е унищожила руски военен кораб, въоръжен

...
Украйна заяви днес, че е унищожила руски военен кораб, въоръжен
Коментари Харесай

Украйна унищожи руски ракетен крайцер при удар по Крим

Украйна съобщи през днешния ден, че е унищожила съветски боен транспортен съд, въоръжен с крилати ракети, на окупирания от Москва полуостров Крим при интервенция в неделя, оповестява Българска телеграфна агенция.

Украинските военни оповестиха, че са направили офанзива с оръжия с огромен обхват, унищожила съветски миночистачен транспортен съд, и прибавиха, че се нуждаят от повече време, с цел да потвърдят какви са другите вреди.

" Според обновена информация украинските сили за защита са блъснали съветски ракетен крайцер " Циклон " в Севастопол през нощта на 19 май ", заяви военното командване на Украйна.

По-късно украинските военноморски сили оповестиха в обществената платформа " Екс ", че корабът е бил " погубен ". Руското министерство на защитата заяви в неделя, че силите му са свалили 9 създадени в Съединени американски щати ракети с огромен обхват АТАКМС над Крим.

Ройтерс не е в положение да ревизира тази информация посредством самостоятелни източници. Засега няма коментар от страна на Русия.

Според представителя на украинския военноморски флот Дмитро Плетенчук " Циклон " е бил " последният въоръжен с крилати ракети съветски транспортен съд ", основан на полуострова, който през 2014 година Москва завзе и анексира. По думите му корабът в никакъв случай не е изстрелял нито една крилата ракета, до момента в който е бил на дейна бойна работа.

Плетенук съобщи, че от петте съветски военни кораба от този вид два са били унищожени, два са били върнати в Каспийско море, а един сега се намира в корабостроителница.

Представители на украинските управляващи настояват, че офанзивите са разрешили на Украйна да получи преимущество в региона на Черно море и да подкопае способността на Москва да нанася ракетни удари по цели на украинска територия откъм морето.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР