Ролан Гарос, втори кръгНовак Джокович – Алекс Молчан 6-2, 6-3,

...
Ролан Гарос, втори кръгНовак Джокович – Алекс Молчан 6-2, 6-3,
Коментари Харесай

Джокович не загуби сет и във втория си мач в Париж


Ролан Гарос, втори кръг

Новак Джокович – Алекс Молчан 6-2, 6-3, 7-6(4)

Новак Джокович записа нова чиста победа на тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция откакто надви над Алекс Молчан във втори кръг. Сърбинът изпита известни усложнения в третата част, когато позволи поврат и на няколко пъти бе в ролята на догонващ, само че в последна сметка не разреши на съперника си да му отнеме самодейността и записа нов безапелационен триумф в Париж.

В идната фаза сърбинът ще има привидно много лесна задача срешу намиращия се на 195-о място в ранглистата Аляж Бедене.

Напълно съгласно упованията, на Джокович не му лиши доста време, с цел да откри надзор върху протичащото се на корта. Световният №1 реализира първия пробив, след който натрупа стабилен задатък от 4-1. Словакът понижи изоставането си, само че Джокович бързо охлади ентусиазма му с два следващи гейма на нула и решителен брейк за 6-2.

Втората част мина по подобен сюжет, като след равностойното начало Джокера още веднъж направи серия от три следващи извоювани гейма и поведе с 5-2. Молчан опита да се бори и завоюва осмия гейм, след което избави един от двата следващи сетбола, пред които бе изправен. Джокович обаче показва забележително самообладание и приключи идващото разиграване с доста прецизна къса топка, с която направи съперника си беззащитен и завоюва сета с 6-3.

Третата част бе най-равностойната в мача, като Молчан навакса пробив пасив и реализира поврат за 3-2, преди Джокович да възвърне равенството. До края на сета никой от двамата не съумя да се откъсне в резултата и по този начин се стигна до тайбрек. В него международният №1 съумя да вземе самодейността и да стигне до три следващи благоприятни условия за спечелването на мача. Първата бе отразена от Молчан, само че при идващия си късмет Джокович не позволи неточност и завоюва с 6-2, 6-3, 7-6(4).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР