Блокдауните поради пандемията направиха странни неща с всичките ни мозъци.

...
Блокдауните поради пандемията направиха странни неща с всичките ни мозъци.
Коментари Харесай

Могат ли банките да се справят с климатичната криза? Доказателствата досега са хладни

Блокдауните заради пандемията направиха странни неща с всичките ни мозъци. Изгубихме визия за времето, организирахме Zoom празненства, направихме доста маслена бананова торта и се шегувахме, че е потребен бананов самун. Освен това си позволихме да повярваме, че банките могат да се трансфорат в агенти-супергерои за смяна и да решат световната климатична рецесия.

През 2021 година десетки от тях се сплотиха в ръководения от Организация на обединените нации банков алианс Net Zero, обещавайки да „ съгласуват... кредитни и капиталови портфейли с пътища към чиста нула до 2050 година или по-рано “. Но до момента в който те може да вършат всичко допустимо, въздействието е лимитирано, допуска нов документ.

Паринита Састри от Columbia Business School, Емил Вернер от MIT Sloan School of Management и Дейвид Маркес-Ибанес от Европейската централна банка за първи път разгласиха късно „ Бизнес както нормално: банкови чисти нулеви задължения, кредитиране и ангажираност “ предходната година и го актуализира през април с спомагателни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР