Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) все още не са търсили БСП

...
Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) все още не са търсили БСП
Коментари Харесай

Лорер: ДПС иска да реабилитира Пеевски през конституционната комисия

" Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) към момента не са търсили Българска социалистическа партия за конституционно болшинство, защото от там " споделят едно, а след това вършат друго ". За обединението обаче конституционните промени са значими и по тази причина ще търсят поддръжка от " голямо болшинство ". Това стана ясно от думите на депутата на ПП-ДБ Даниел Лорер в изявление пред bTV.

Той дефинира като " неприемлив " фактът, че в сряда глобеният по закона " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски беше определен за член на комисията по правни въпроси. Кандидатурата на Пеевски беше призната с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН " и благодарение на " Възраждане ", които не се записаха за гласоподаване и по този начин смъкнаха кворума при гласуването. Няколко души от ПП-ДБ се " въздържаха ", измежду тях и водачите на обединението.

" Нашата група гласоподава срещу. Дали си “против ” или “въздържал се ” - това е колорит. Някои сътрудници регистрират свободата на всички сътрудници да предлагат свои претенденти. Парламентарна традиция е това да не се дискутира. (Но) господин Пеевски е противоречива фигура и за нашата група беше неприемливо той да бъде част от конституционната комисия и го изразихме ясно ", сподели Лорер.

По думите му, това - което Движение за права и свободи се пробва да направи посредством диалозите за промени в Конституцията е да " оправдава " глобения народен представител.

" Изисква се голяма политическа храброст да правиш държавно управление, подкрепено от ГЕРБ. И второ, да тръгнеш да правиш конституционна промяна, подкрепена от Движение за права и свободи. (Те) желаят да вземат оптималния политически заем от това. Реабилитацията на господин Пеевски е едно от тях и по този начин той стана постоянен посетител в нашите стаи ", посочи представителят на ПП-ДБ.

Лорер изрази и терзания по отношение на вчерашното изявление на Тома Биков от ГЕРБ, че партията на Бойко Борисов няма да носи отговорност за дейностите на държавното управление, макар че то беше излъчено с нейна поддръжка. Той сподели, че не разполага с информация по какъв начин новият кабинет работи по въпроса с назначението на нови зам.-министри, откакто в последния си работен ден служебният министър председател Гълъб Донев освободи всички от тях.

Лорер увери, че ПП-ДБ нямат сделка с ГЕРБ-СДС за назначението на съответни хора като зам.-министри.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР