В събота Израел призова палестинците, които живеят в определени райони

...
В събота Израел призова палестинците, които живеят в определени райони
Коментари Харесай

Израел нареди нова евакуация на хора от още райони на Рафах

В събота Израел прикани палестинците, които живеят в избрани региони на южния град Рафах в Газа, да се изтеглят и да се насочат към така наречен разширена филантропична зона в Ал-Маваси.

Военният представител на страната посъветва жителите и разселените хора в региона на Джабалия в северната част на Газа и в 11 други квартала в анклава да се насочат неотложно към убежища западно от град Газа.

Това се случва часове, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи първо обществено предизвестие, че страната му ще спре доставките на някои типове оръжия за Израел, в случай че бъде подхваната военна интервенция в град Рафах.

Байдън пробва да предотврати пълномащабна атака против Рафах, където към момента живеят стотици хиляди палестинци и бежанци от други градове на линията Газа, търсещи леговище от войната.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху обаче съобщи, че страната е подготвена да " се бие " сама против бойците на " Хамас ", в случай че се стигне до подобен процес на събитията.

Тел Авив счита, че в Рафах се намират забележителен брой бойци на " Хамас ", както и десетки заложници.

На 7 октомври " Хамас " атакува Израел, убивайки 1200 души, а стотици бяха взети за заложници. Това е най-смъртоносният ден в историята на Израел. Има данни и доказателства за зверства против евреи по време на офанзивата. В отговор държавното управление на Нетаняху стартира атака в линията Газа. Тел Авив упреква екстремистската формация, че употребява цивилни жители като жив щит.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР