Втори ден продължават ожесточените боеве в покрайнините на Харковска област

...
Втори ден продължават ожесточените боеве в покрайнините на Харковска област
Коментари Харесай

Руската атака срещу Харков продължава, Москва твърди, че е превзела пет села

Втори ден не престават яростните боеве в покрайнините на Харковска област в Североизточна Украйна.

Москва твърди, че е превзела пет села - Плетена, Охърцево, Борисовка, Пилна и Стрилеча.

Според губернатора на Харков Олех Синехубов обаче дейните боеве не престават във всичките пет обитаеми места, ситуирани на към 5 км. от границата с Русия.

Рано сутринта в петък съветските сили нападнаха град Вовчанск в североизточната част на Харков, като нападението откри нов фронт в нападателната ѝ война против Украйна, която продължава към този момент две години.

Опасенията за спомагателни военни дейности на Кремъл в Харковска област набъбнаха през март, когато съветският президент Владимир Путин прикани за основаването на буферна зона в границите на украинската територия. Той желае тя да бъде обособена, с цел да се спрат все по-честите украински набези против Болгород и други съветски гранични региони.

В събота Синехубов увери, че все още няма непосредствена заплаха за втория по величина град в Украйна и че не е нужна евакуацията на към 1,3 млн. поданици, които не престават да живеят там.

Русия евентуално не може да превземе Харков, който е вторият по величина град в Украйна, написа Associated Press. Но военната ѝ тактичност може да принуди украинското командване да изпрати повече войски в района, оставяйки други региони по-уязвими за нахлуване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР