През бременността, дори жената да не е имала високи стойности

...
През бременността, дори жената да не е имала високи стойности
Коментари Харесай

Защо да внимаваме със захарта през бременността?


През бременността, даже дамата да не е имала високи стойности на кръвна захар преди този момент и диабет, е допустимо да развие гестационен диабет. Кръвната захар е един от индикаторите, които постоянно се наблюдават от акушер-гинеколога за предварителна защита на затрудненията от вероятно настъпилото положение и навременния му надзор. Уви, през днешния ден сме обременени с риск от диабет и по време на износването на бебето е по-скоро отговорност да се храним вярно и балансираме режима си на хранене и заобикаляме уседналостта.

Известен факт е и че съществуването на гестационен диабет демонстрира повишен риск от развиване на диабет по-късно в живота на дамата. Гестационният диабет въпреки всичко е положение, което отшумява след раждането, само че то носи своите опасности за майчиния организъм и плода. При гестационен диабет, висока кръвна захар при бременната е доста допустимо да се развие наедрял плод, който слага по-високи условия при раждане и освен. Теглото на новороденото при раждането над нормата нормално е обвързвано и с някои неподходящи здравни аспекти за него. За норма в нашата страна се приема тегло при раждане на доносено бебе – най-много, 4380 г за момчета и 4067 за девойки. Едрото бебе при раждане се свързва и с нараснал риск от развиване на диабет при майката в по-късна възраст.

Ново проучване сервира нови неприятни обстоятелства. Високите стойности на кръвна захар при бременните се свързват от изследователския екип с риск от съществуване на сърдечни недостатъци

при децата. Изследването е на екип от Детската болница в Хелзинки и съгласно водещия създател педиатъра доктор Емми Хел високата кръвна захар би трябвало да се преглежда като рисков фактор за здравето на бебето.

Заключението на изследователския екип е основано на данни от медицинските досиета

на 19 107 дами, 811 от които, се оказва, че имат бебета с присъщ сърдечен недостатък. Част от данните включват стойности на кръвната глюкоза 4 седмици преди зачеването до 14 гестационна седмица. Според тях високата кръвна захар в ранна бременност е рисков фактор за сърдечни проблеми при бъдещото бебе. Сърцето е един от първите разрастващи се органи. Регистрирането на бременността през днешния ден се случва след установяването на сърдечна активност, което при наличната високо софтуерна инсталация е допустимо в 5. година с. Сърцето действително стартира да бие към третата седмица след зачеването.

Свързани публикации.. Календар на бременността: 1-2 седмица 1 Кои прегледи и проучвания на бременната се поемат от здравната каса? 0 Какво знаят бебетата преди да се родят? 3

На всеки 10 мг на децилитър кръвна

плазма над нормата пораства рискът от пораждане на сърдечни недостатъци пораства с 8%, даже когато майката е в млада възраст , с обикновено тегло и ИТМ и не страда от гестационен диабет.

Жените не трябва да подценяват грижата за здравето си, разяснява доктор Емми Хел. Задължително е през бременността да се отделя най-малко час за разходка всеки ден. Двигателната интензивност усъвършенства инсулиновата сензитивност на организма. Важно е да се създадат и промени, в случай че това към момента не е сторено, за балансиране на хранителния режим, което значи да се понижи потреблението на въглехидратите, оптимално да се лимитират простите захари, да се поемат задоволително белтъчини и потребни мазнини. Хранителният банкет е добре да е възнамеряват на 5 хранения на относително равни времеви шпации, като порциите порастват напълно малко съгласно периода на бременността.

Резултатите от изследването са оповестени в

The Journal of Pediatrics.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР