Таралежът се ползва със симпатиите на хората и срещата с

...
Таралежът се ползва със симпатиите на хората и срещата с
Коментари Харесай

Какво да правим, ако намерим таралеж в гората?

Таралежът се употребява със благосклонностите на хората и срещата с него провокира екстаз и предпочитание за връзка от страна на индивида. Такава среща обаче, изключително в случай че се случи в гората, най-често е сигнал за индивида, че би трябвало да помогне на животното, стига да има базова информация за този представител на дивия свят.

Какво би трябвало да знаем за таралежа при среща в гората

Таралежите са нощни животни и търсят храната си нощем, а денем спят скрити от други същества в своите скривалища. Тази информация идва да ни каже, че при среща с таралеж по време на нощна разходка в гората той най-вероятно търси храна и се усеща добре, което значи, че не трябва да бъде обезпокояван.

Най-добрата тактичност е деликатното отдръпване на индивида от периметъра на таралежа, тъй като ние сме посетители в техните територии.

По-вероятна среща с таралеж в гората се случва денем. Щом животното е на открито, това значи, че нещо с него не е наред и то има потребност от помощ. Обикновено такава намира се случва през ранна пролет, когато таралежите се разсънват от зимен сън. Много от тях са в тежко положение, тъй като са изтощени и отслабнали, както и цялостни с паразити и се нуждаят от профилирана помощ.

Добре е хората да знаят по какъв начин се държи таралежът, когато не се усеща добре. Той нормално е със затворени очи, само че не трябва това да ни подвежда, че спи. Напълно изключено е крепко животно да заспи навън. Трябва да се ревизира носът му, в случай че е зле, той е изсъхнал.

Освен това болният таралеж не се свива бързо, когато усети приближаването на друго живо създание, а лежи на едната си страна. Тогава би трябвало да се помогне на изпадналия в неволя приветлив представител на дивата природа.

Как да се помогне на болен таралеж, открит в гората

Ако се откри, че животното има потребност от помощ, то би трябвало да се сложи в кашон, в който са пробити дупки, с цел да влиза свободно въздух. Дъното на кашона би трябвало да се постеле с талашит или с мека забрадка и да се затопли с бутилка с топла вода. Болният таралеж се слага вътре до бутилката с топла вода и се завива с забрадка, с цел да се отнесе в центъра за диви животни, където да получи профилирана помощ.

 Какво да вършим, в случай че намерим таралеж в гората?

Ако се постанова бодливкото да пренощува при хората, или да остане по-дълго, до момента в който бъде предаден на способени експерти, той би трябвало да се нахрани и да му се даде вода. Купичка с чиста вода и друга с храна за таралежи би трябвало да се сложи наоколо.

Таралежът е всеяден в природата, само че при хората е най-добре да бъде сит с консервирана или суха кучешка или котешка храна. Друга опция е сварено пилешко, пуешко или заешко месо. Ни бива да му се дава мляко и храна, която съдържа или мирише на риба.

Вижте и какво още би трябвало да знаете, преди да си вземете таралеж за домакински любимец

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР