Отборите на САЩ и Великобритания бяха сред най-добрепредставилите се тимове

...
Отборите на САЩ и Великобритания бяха сред най-добрепредставилите се тимове
Коментари Харесай

От сет и пробив пасив: Непримирим Тиафо пречупи Еванс и прати САЩ в 1/2-финалите

Отборите на Съединени американски щати и Англия бяха измежду най-добрепредставилите се отбори в груповата фаза на United Cup и изцяло справедливо оформиха " градския край " в Сидни. След първите три дуела резултатът бе 2:1 в интерес на американците, откакто Мадисън Кийс и Джесика Пегула надвиха надлежно над Кейти Суон и Хариет Дарт. Единственият триумф за британците до момента пък бе дело на Камерън Нори, който пречупи съпротивата на международния №9 Тейлър Фриц след оспорвана трисетова борба.

В последна сметка обаче крайната победа бе за отбора на Съединени американски щати, откакто Франсис Тиафо надделя Даниел Еванс в осъществявания с обрати дуел сред вторите ракети на двете страни при мъжете. Въпреки че изоставаше със сет и пробив, американецът сподели темперамент и съумя да реализира поврат и да класира родината си за полуфиналната фаза на конкуренцията след крайното 3:6 7:5 6:3.

Началото на дуела бе равностойно, като и двамата състезатели поддържаха извънредно високо равнище от сервис линията и трупаха точки в своя актив след скоростни комбинации. В шестия гейм обаче Тиафо на няколко пъти пропусна очертанията на полето с няколко сантиметра, което разреши на съперника му да реализира пробив, който впоследствие затвърди на нула, с цел да се откъсне с 5:2, подсигурявайки си триумфа в дебютния сет.

Във втората част американецът още повече изостри ударите си и с помощта на това постоянно успяваше да изтласка противника надалеч зад главната линия, оставяйки го без опция да поеме самодейността. По-голямата част от разиграванията прекосяваха под контрола на Тиафо, но наред с уинърите му се трупаха и непредизвиканите неточности. В хода на сета станахме очевидци на общо 4 пробива, само че решителният подобен пристигна в дванадесетия гейм, когато Еванс разреши напрежението да го завладее и съобщи подаването си след серия от неточности.

Американецът продължи с неуверените си изяви и в решителната част, където сервисът му не бе на нужното ниво и във всяко свое подаване международният №19 бе изправен пред заплаха от пробив. Той обаче съумяваше да извади на показ най-хубавото от себе си точно в най-важните моменти и не позволи да загуби подаването си, опазвайки паритета за 2:2. В шестия гейм той предприе няколко отлични офанзиви и по този начин на собствен ред съумя да осъществя пробив, оказал помощ му да се приближи на крачка от триумфа - 5:2. Сервирайки за успеха, Тиафо бе праволинеен и без никакви съмнения затвори срещата в своя изгода. 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР