Някои от най-големите търговски вериги в САЩ, сред които Walmart,

...
Някои от най-големите търговски вериги в САЩ, сред които Walmart,
Коментари Харесай

Американски ритейл гиганти молят Тръмп да размисли за китайските мита

Някои от най-големите търговски вериги в Съединени американски щати, измежду които Walmart, Target и Costco, приканиха американския президент Доналд Тръмп да не постанова мита на китайските артикули, както обмисля да направи.

В медиите се появиха изказвания, че Америка ще наложи цени на стойност 60 милиарда $ на редица вносни китайски артикули, в това число и софтуерни. Очаква се ограниченията да бъдат публично оповестени в края на седмицата, оповестява BBC.

25 водещи компании в ритейла обаче изпратиха отворено писмо до Тръмп, с което го приканват да се откаже от митата, защото те ще навредят на американските семейства.

" Високите цени значат високи разноски за бизнеса и надлежно по-висока последна цена за американците. Трябва да се постъпи вярно по отношение на хората, а не те да заплащат за нездравословните практики на Китай ", декларира се в писмото.

Според Доналд Тръмп солидният търговски недостиг на Съединени американски щати с Китай се дължи от елементи на това, че китайски компании копират американски артикули и хрумвания и или ги продават назад в Америка на по-ниски цени, или " изстискват " американския импорт на китайския пазар.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР