Днес Fujifilm представи два безогледални фотоапарата – X-T50 с физически

...
Днес Fujifilm представи два безогледални фотоапарата – X-T50 с физически
Коментари Харесай

Fujifilm представи безогледалните фотоапарати X-T50 и GFX 100S II на цени $1400 и $4999

Днес Fujifilm показа два безогледални фотоапарата – X-T50 с физически комутатор на резултата на кино симулация (за който можете да прочетете повече по-надолу в статията) и GFX 100S II – средноформатен безогледален фотоапарат, който е правоприемник на пуснатия през 2021 година GFX 100S. Новият модел е по-компактен и по-лек от предходния, коства с 1000 $ по-малко и поддържа логаритми, основани на изкуствен интелект за възстановяване на автофокуса и качеството на снимане.

Fujifilm GFX 100S II получава високоскоростен 102-мегапикселов датчик и личен процесор X-Processor 5. Според производителя средноформатният датчик, употребен в новия артикул е към 1,7 пъти по-голям от пълнокадровия 35-милиметров датчик.

Фотоапаратът с батерията и картата с памет тежи 883 грама, което го прави най-лекия в линията. Той е получил „ усъвършенствана “ вградена (IBIS) система за стабилизиране на изображението по 5 оси, която ще усъвършенства качеството на фотосите при потребление на по-бавна скорост на пандиза. Разработчиците са подобрили дизайна на разположението на пикселите на датчика, тъй че номиналната ISO80 сензитивност дава повишен с 30% динамичен обсег и понижава шума при снимане в 16-битов RAW режим. Това би трябвало да усъвършенства качеството на фотосите при слаба светлина, както и точността на автофокуса.

Подобно на доста от актуалните софтуерни артикули, GFX 100S II поддържа логаритми, основани на изкуствен интелект. В този случай се употребява логаритъм с изкуствен интелект за разкриване на обекти. Фотоапаратът може автоматизирано да разпознава животни, птици, коли, мотоциклети, колела, инсекти и други, като концентрира надлежно. Поддържа се серийно снимане със скорост до 7 фрагмента в секунда. Що се отнася до видеото, новият фотоапарат поддържа запис на 10-битово 4K видео със скорост до 30 фрагмента в секунда на вътрешна SD карта. Поддържа се и форматът ProRes на Apple, само че единствено при запис на външен притежател, обвързван посредством USB Type-C.

Цената на Fujifilm GFX 100S II е 4999 $. Това е доста по-малко от цената на GFX 100 II, чиято цена при стартирането му в продажба беше 7500 $. Фотоапаратът ще бъде наличен за предварителна поръчка тази седмица.

Fujifilm X-T50

Fujifilm X-T50 от своя страна е разумното продължение на моделите X-T30 и X-T30 II. Новият фотоапарат е оборудван с APS-C датчик и резервира всички основни характерности на своите прародители, в това число ниското тегло и комфортните ръчни контроли.

От Fujifilm са оборудвали фотоапарата с 40,2-мегапикселов датчик, сходен на този, употребен във флагманския модел X-T5. Той поддържа снимане на 6,2K видео със скорост до 30 фрагмента в секунда, както и доста други функционалности на X-T5. Визуално новият артикул наподобява на X-T30 II и тежи единствено малко повече – 438 грама.

Една от значителните разлики е въвеждането на физически комутатор за преструване на снимане на филм с 8 авансово заложени режима: Acros, Nostalgic Negative, Classic Neg, Reala Ace, Classic Chrome, Astia, Velvia и Provia.

Още 3 позиции на превключвателя могат да се контролират за всякаква симулация на филм. Позицията „ C “ на превключвателя ще го деактивира и тогава фотоапаратът ще задейства режима, определен от потребителя в настройките.

Fujifilm X-T50

Един от минусите на X-T30 беше неналичието на вградена стабилизация на изображението. С X-T50 разработчиците са поправили този проблем, като са добавили вградена (IBIS) система за стабилизиране на изображението по 5 оси. Това прави фотоапарата доста по-подходящ за потребление при пътешестване или улична снимка. На гърба на корпуса е ситуиран визьор с 1,8 милиона точки. Фотоапаратът е оборудван с фирмения процесор X-Processor 5 и се зарежда от батерия NP-W126S с потенциал 1200 mAh, което е много малко, като се имат поради датчикът с по-висока разграничителна дарба и усъвършенстваните видеовъзможности.

X-T50 може да прави серийни фотоси със скорост до 13 фрагмента в секунда, като употребява електронен затвор. Производителността на системата за автофокус евентуално ще бъде на равнището на X100 VI, т.е. на много високо.

Разработчиците са уверени, че главната характерност на фотоапарата във опцията за реплика на филм ще притегли вниманието на купувачите, защото те ще могат да се приготвят за издание в обществените мрежи на фотоси, без да е належащо да ги редактират.

Заедно с X-T50 беше показан и обективът с нарастване XF16-50mm F2.8-4.8 R LM WR – стилен и лек обектив, който е съвършен за потребление с новия фотоапарат. Имайте поради, че този обектив може да се закупи настрана за 700 $, тъй че е по-изгодно да го закупите в комплект с фотоапарата. В момента можете да извършите предварителна поръчка на X-T50 за 1400 $, а фотоапаратът ще коства 1800 $ с обектива.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР