Китайският интернет гигант Alibaba откри първата европейска платформа за електронна

...
Китайският интернет гигант Alibaba откри първата европейска платформа за електронна
Коментари Харесай

Alibaba вече има платформа за онлайн търговия в Европа

Китайският интернет колос Alibaba откри първата европейска платформа за електронна търговия на европейския пазар. Целта е да бъде насърчена дълготрайната трансгранична търговия.

Церемонията по откриването се организира в белгийския град Лиеж, на която участваха министър председателят Шарл Мишел, както и посланикът на Китай в Брюксел Цао Чжунмин. Подписи към съглашението, въз основа на което планът ще започва, бяха сложени от белгийския вицепремиер Крис Питърс и висшия шеф на „ Алибаба “, Джеймс Сун, съобщи ТАСС.

" Създаването на нова платформа за електронна търговия ще разреши на повече белгийски предприятия да взаимодействат с Китай и да разпространяват висококачествени артикули от Белгия на китайския пазар за взаимна полза ", сподели Чжунмин наблягайки, че прагматичното съдействие сред двете страни е получило " нов тласък за развиване ".

От своя страна Шарл Мишел съобщи, че тази нова платформа за взаимоотношение ще увеличи конкурентоспособността на белгийските и китайските предприятия на интернационалната сцена.

В същото време „ Cainiao Smart Logistics Network “, настояща като дъщерно сдружение на Alibaba, подписа съглашение с летището в Лиеж за отдаване чартърен на 220 000 квадратни метра за основаването на специфичен логистичен център, който в началния стадий ще бъде вложен с към 75 милиона евро.

Според прогнозите новата електронна платформа дружно с съпътстващата я инфраструктура през идващите пет години ще даде на Китай импорт на европейски артикули на стойност 200 милиарда $.

Alibaba Group е една от най-големите компании за електронна търговия в света. Тя е учредена през 1999 година от китайския предприемач Джеком Ма. Капитализацията ѝ през 2018 година възлиза на към 500 милиарда $, а броят на записаните консуматори е към 80 милиона души по целия свят.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР