Не можем да чакаме и секунда повече. Трябва, стискайки зъби

...
Не можем да чакаме и секунда повече. Трябва, стискайки зъби
Коментари Харесай

Навални от затвора: Нека не сме нация на страхливци - да излезем и да се бием срещу войната

" Не можем да чакаме и секунда повече. Трябва, стискайки зъби и преодолявайки страха, да излезем и да настояваме за завършек на войната. Ако с цел да я спрем, се наложи да запълним пандизите и полицейските бусове, ще го създадем. Трябва да платим тази цена, тъй като никой не може да го стори вместо нас ".

Това е мощното обръщение на Алексей Навални към руснаците и към всички останали по света, борещи се за мир и за стоп на нападателните военни дейности на Москва в прилежаща Украйна. Зад решетките на пандиза в град Покров (на към 105 км източно от Москва), най-големият опозиционер на Владимир Путин прикани сънародниците си да не се опасяват, а да излязат на улиците и площадите, с цел да извоюват мира.

" Ние, Русия, желаеме да бъдем нация на мира. Уви, малко на брой биха ни нарекли по този начин в този момент. Но дано най-малко не се трансформираме в нация на сплашените, безмълвни хора. Нация на страхливци, които се преструват, че не виждат нападателната война против Украйна, почнала от нашия явно подлудял цар ", написа Навални в дълга серия от изявления в Twitter, оповестени на 2 март.



" Не мога, не желая и няма да запазя безмълвие, гледайки по какъв начин псевдо-историческите нелепости за събития отпреди 100 години се трансформират в опрощение за руснаците да убиват украинци, както и за украинците да убиват руснаци, до момента в който се пазят.

Намираме се в третото десетилетие на 21 век, а по новините гледаме по какъв начин хора изгарят танкове и бомбардират къщи. На нашите ТВ-екрани следим същински закани за начало на нуклеарна война. Аз самият не съм от Съюз на съветските социалистически републики. Роден съм там. А главната фраза, която се използваше по време на детството ми, беше „ битка за мир “. Призовавам всички да излязат на улиците и да се борят за мир.

Путин не е Русия. И в случай че има нещо в Русия, с което да се гордеете сега, това са тези 6824 души, които бяха арестувани, излизайки на улиците с плакати с надписи „ Не на войната “. Казват, че в случай че не присъстваш на митинг и не рискуваш да бъдеш задържан, значи не можеш да се бориш за посланието си. Аз към този момент съм в пандиза, тъй че считам, че мога.

Не можем да чакаме и секунда повече. Където и да сте – в Русия, в Беларус, на другия завършек на света, излезте на основния площад във вашия град ", написа Алексей Навални.

Той приканва за демонстрации по всяка възможна точка на земното кълбо, всеки ден от седмицата и в 2 ч. през уикендите и другите почивни дни. " Ако сте в чужбина, отидете пред Руското посолство. Ако можете да организирате проява, направете го през уикенда. Да, може би единствено няколко души ще излязат на улиците първия ден. А на втория – даже по-малко. Но би трябвало, стискайки зъби и преодолявайки страха, да излезем и да настояваме за завършек на войната. Всеки задържан би трябвало да бъде сменен от двама новодошли ".

" Ако с цел да спрем войната, се наложи да запълним пандизите и полицейските бусове, ще запълним пандизите и полицейските бусове с нас самите.

Всичко си има цена и в този момент, напролет на 2022, ние би трябвало да платим тази цена. Няма кой различен да го направи вместо нас. Нека освен „ бъдем против войната “. Нека се бием против войната ", е мощното обръщение на съветския опозиционер.

Навални към този момент една година е в пандиза, откакто оцеля при отравяне с Новичок в Русия - закононарушение, за което светът упреква Кремъл. В началото на 2021 година опозиционерът се завърна в Москва от лекуването си в Германия и беше осъден да изтърпи  защото в интервала на терапията е нарушил изискването на изпитателния период - т.е. не се е явявал пред инспекторите от Федералната работа за осъществяване на наказванията. Присъдата му е общо 2 година и 8 месеца затвор.

На 15 февруари обаче започна  - този път по обвиняване в " шикалкавене и пренебрежение към съда ". Алексей Навални е упрекнат, че е изхарчил част от даренията на Фонда за битка с корупцията за персонални цели. Това може да му донесе още 15 година отнемане от независимост.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР