Дни след Международния ден на детето и Празника на розата,

...
Дни след Международния ден на детето и Празника на розата,
Коментари Харесай

Второто издание на фестивала „Традиции и памет“


Дни след Международния ден на детето и Празника на розата, в навечерието на  Еньовден, на 8 и 9 юни 2024, Пловдив ще заискри с  пищността на Второто издание на фестивала „ Традиции и памет “.

Първото издание посрещна над 350 участника и беше на регионално равнище. Те влязоха в конкуренция за умения, въодушевени от достоверния фолклор и обичаи. Организаторите още от първото издание привлякоха участници от доста селища от територията на област Пловдив като Цалапица, Ситово, Крумово, Рогош, Брестовица, Белащица, Калековец, Дълго поле, Калояново, Лилково, Труд, Ръжево Конаре, Асеновград, Пловдив и други.

„ Нямаме подозрение, че и в идното издание на нашия фестивал ще посрещнем доста гении, въодушевени от фолклора и традициите ни. След като през 2022-ра посрещнахме стотици участници, то и в този момент се вълнуваме, че ще дадем сцена на всички искащи, които ще са двойно повече от първото издание. Няма по какъв начин да скрием, че неповторимото място за изява – Римски Стадион на Филипопол дава опция за показване пред разнообразна аудитория и  посетители на Пловдив от целия свят. Разделите още веднъж ще са три: певческо, хореографско изпълнителско изкуство и възстановка на български обичаи и традиции. Във второто издание на фестивала, което е с народен статут, се чакат реализатори и от много далечни точки на страната ни, като гр. Суворово. Гости ще имаме и от Столицата, Елин Пелин, Костинброд, Банско, Смолян, Лозен, Пазарджик, Селци, Раковски, Царацово, Брестовица, Костиево, Хасково, Дълго поле, Труд, Дуванлий, Борово, Стара Загора, Величково, Белово, Карлово, Бенковски, Рогош, Катуница, Калояново и от доста други близки и далечни фолклорни области “, споделят от екипа на фондация „ Традиции и памет “.

Второто издание на едноименния фестивал ще се реализира на 8 и 9 юни 2024 година на Римския стадион на Филипопол и е подсилен от Община Пловдив по Компонент 1 „ Фестивали и значими събития “ – част от Културния календар на града за 2024 година

Авторитетното жури е в състав: Проф. доктор Светла Калудова-Станилова, гл. ас. доктор Благовеста Калчева и занаятчия Стоян Маринов

Организаторите споделят, че всеки участник ще получи грамота, а отличените на призовите места – парична премия, диплом и особено направени за форума купи.

В двата фестивални дни пловдивчани и гостите на града ще имаш опцията да се любуват на красиви носии, обилни танци, красиви ритми и вокални осъществявания от 09:30 до 17:30 ч. на Римски стадион на Филипопол. Входът е свободен!

Генерален спонсор на събитието е Еконт Експрес ООД. Партньори са и Eat&Go, Учебен Център Гавазови, Издателска група Просвета, Медицински Център Етика, Адвокатско съдружие „ Бонев, Тодорова, Илчева & Ангелови “. С медийната поддръжка на осведомителна организация Фокус и Пловдив 24.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР