Новата реорганизация на движението по бул. Патриарх Евтимий и съседните

...
Новата реорганизация на движението по бул. Патриарх Евтимий и съседните
Коментари Харесай

Страстите за движението по Патриарха в София не стихват

Новата метаморфоза на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий " и прилежащите булеварди в София разпали пристрастеностите в Столичния общински съвет . Част от общинските съветници желаеха да се организира изключително съвещание на СОС, с цел да се върне остарялата организация на придвижване по Патриарха.

Първи думата по по този начин наболелия проблем взеха спечелилите от локалните избори - ПП-ДБ-Спаси София. " Становища от Столична дирекция на вътрешните работи се получават единствено при категорично поискване от заинтригуваните страни. Това значи, че те са длъжни в едномесечен период да дадат мнение единствено в случай че Столична община го е изискала ", съобщи общинският консултант Борис Бонев от " Спаси София " по отношение на реорганизацията на придвижването по бул. Патриарх Евтимий.

Бонев разясни, че през идващите три месеца стартира непрестанен разбор на терен. " Ще бъде огледан още един път планът, като ще бъдат поканени още веднъж Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да се взимат решения дали нещо да се усъвършенства ", увери Борис Бонев. Той оповести, че ще се сътвори работна група включваща заместник-кмета по превоз, представители на администрацията, на Столична дирекция на вътрешните работи и всички заинтригувани лица.
 ИПБ прави одит на новата организация на придвижването по
ИПБ прави одит на новата организация на придвижването по " Витоша " и " Патриарха "

Проектът бил координиран като краткотрайна организация с типови схеми и ремонта трябвало да трае единствено два дни

" Ще има обстоен отчет както и аудионаблюдение на всички съвещания на комисиите, с цел да се вижда кой какво е споделил по време на тяхното осъществяване ", сподели Борис Бонев.

Относно законността на плана за заместник-кметът по превоз Илиян Павлов акцентира, че режимът на организация на придвижването се дефинира с решение на Столична община.

" Един месец жителите стачкуват, а ние сигнализираме за неналичието на бистрота и план, а на нас ни се хвърлят картинки, нищо, което да съставлява формален документ ", съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС в София Прошко Прошков на брифинг в градския парламент по отношение на реорганизацията на придвижването по бул. Патриарх Евтимий и прилежащите булеварди.
 Инженерите в Столична дирекция на вътрешните работи се захващат с новата маркировка на Патриарха
Инженерите в Столична дирекция на вътрешните работи се захващат с новата маркировка на Патриарха

Трябва им най-малко месец, с цел да се срещнат с плана и да дадат мнение

Прошков разясни, че няма позволение за промени по булеварда, нито план . " На 11 май от Европейския център за транспортни политики обявиха, че няма координиране с нужните институции. Два дни по-късно началникът на Столична дирекция на вътрешните работи съобщи, че подобен план не е импортиран и че би трябвало да има един месец интервал, в който да се прегледа решението за тъжби ", подсети общинският консултант.

Групата на ГЕРБ в общинския съвет прикани за оставката на зам.-кмета по превоз Илиян Павлов и да се възвърне остарялата организация.

Общинският съвет и някогашен претендент за кмет на София на локалните избори Антон Хекимян съобщи, че Борис Бонев е направил обществено признание за неуспеха на ПП-ДБ-Спаси София по новата организация на придвижването по Патриарха и прилежащите булеварди. " Борис Бонев сподели, че занапред ще има работни групи и разбор и че кметът Терзиев не е склонен с измененията по булевардите ", разяснява Хекимян.
 Столична община не е съгласувала с Министерство на вътрешните работи новата маркировка на Патриарха
Столична община не е съгласувала с Министерство на вътрешните работи новата маркировка на Патриарха

Това условие е открито в разпоредба на Министерството на районното развиване и благоустройството

По тематиката за реорганизацията на придвижването по Патриарха се изрекоха и от БСП-София. В комисия по превоз бяхме излъгани, да се анулират измененията по Патриарх, настоя Иван Таков.

" Протестите по отношение на новото придвижване на бул. Патриарх Евтимий и прилежащите булеварди продължава. Виждаме тоталното неглижиране на публичното неодобрение ", сподели някогашният ръководител на БСП-София.

Таков акцентира, че не се намира решение, което да удовлетворява живущите там и тези, които употребяват велоалеите. " Хаосът е явен. Направихме изключителна комисия, на която повече от 4 часа имаше диспути, само че не се откри решение. В комисията бяхме подведени - един път, че ще има единствено ремонтни действия без смяна на организацията на придвижването, а на втората комисия ни споделиха, че целият план е координиран със Столична дирекция на вътрешните работи. От Столична дирекция на вътрешните работи излязоха 24 часа по-късно с решение, че такова координиране не е имало ", напомни Иван Таков.

Общинският консултант напомни и че през вчерашния ден на булеварда е имало ктастрофа - кола се е врязала в черните колчета.

Таков съобщи, че са поискали ясно документи, които да бъдат показани. " Призоваваме остарялата организация да бъде възобновена, до момента в който не се откри вярното решение за придвижването там, както и кметът Терзиев да отдръпна зам.-кметът по превоз ", прикани Иван Таков.
 Транспортната комисия в СОС желае да се замрази реорганизацията на придвижването по
Транспортната комисия в СОС желае да се замрази реорганизацията на придвижването по " Витоша " и " Патриарха "

Комисията обаче не може да задължи Васил Терзиев да спре проекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР