Ботев (Пловдив) е новият носител на Купата на България. Тимът

...
Ботев (Пловдив) е новият носител на Купата на България. Тимът
Коментари Харесай

Ботев взе Купата на България от Лудогорец

" Ботев " (Пловдив) е новият притежател на Купата на България. Тимът победи миналогодишния ѝ притежател " Лудогоред " с 2:3 на финала на националния стадиот " Васил Левски " в под напрежение дуел.

Отборът от Разград беше догонващ в резултата през по-голямата част от мача, откакто " канарчетата " откриха резултата още в 6-ата минута с гол на Антоан Конте. Само две минути по-късно обаче Квадво Дуа възвърне равенството. Малко преди края на първото полувреме Мартин Секулич вкара втория гол в интерес на " Ботев ", а в 58-ата минута на дуела и Уме Емануел означи във вратата на " Лудогорец ".

До края на мача, който продължи 12 минути след постоянните 90, някогашните към този момент носители на купата съумяха да върнат едно попадение - посредством Руан Круз в 71-ата минута.

Но не липсваше драма до последната секунда - безусловно. В 101-ата минута Руан изпусна дузпа в интерес на " Лудогорец " и тимът изпусна шанса си в последния миг да се върне в мача, да го докара до продължения и да се опита да отбрани купата си от предходния сезон. Веднага откакто нападателят на " орлите " прати топката в трибуните, вместо във вратата на " канарчетата ", основният арбитър Драгомир Драганов свири край.

Това е 4-тата Купа на България за " Ботев " (Пловдив) след общо 14 изиграни финала от 1947 година до през днешния ден. В А група на шампионата на Бълтария отборът от града под тепетата е на 7-о място през сезон 2023/2024, което не дава място в европейските шампионати, само че спечелването на купата праща отбора в шампионата за Купата на Уефа идващия сезон.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР