Полицията в Сърбия е задържала за 48 часа мъж, отправял

...
Полицията в Сърбия е задържала за 48 часа мъж, отправял
Коментари Харесай

След покушението срещу Фицо в Сърбия задържаха мъж за заплахи срещу президента Вучич

Полицията в Сърбия е задържала за 48 часа мъж, отправял закани против президента Александър Вучич.

Арестът става часове след покушението против словашкия министър председател и е в отговор на закани под поста на сръбския президент след нападението.

След новината за стрелбата по Фицо Вучич написа, че е " шокиран от атентата против огромния другар на Сърбия, само че и негов персонален другар " и че се " моли за него и неговото здраве. "

Според публичната телевизия малко по-късно под поста стартира да се появяват заплашителни мнения, в които се показва, че Вучич е идната цел.

" Това беше подготовка за атентат против теб, " написа в един от мненията.

В обособен пост в X партията на Вучич - Сръбската прогресивна партия, също цитира думите на Вучич, като в него се показва, че " Фицо е един от дребното същински свободни водачи в Европа и огромен другар на Сърбия и всички се молим за неговото здраве ".

След офанзивата против Фицо проправителственият вестник " Политика " заяви, че Вучич дружно с унгарския министър председател Виктор Орбан ще заминат дружно за Словакия, с цел да посетят го посетят персонално след офанзивата. Очакванията са това да се случи в идващите два или три дни.

Вучич, Орбан и Фицо са считани за близки другари между тях, само че и за най-приближените към Кремъл европейски водачи.

В сръбски издания дори се появиха заглавия, че " атентатът против Фицо е плануван от западните служби, а идващите цели са Орбан и Вучич ".

Самият Вучич постоянно всява ужас, като афишира, че националната сигурност на страната е застрашена - последната му такава обява беше в края на март, когато написа, че, само че по този начин и не посочи каква е опасността за Сърбия и от кое място идва.

От друга страна локалните управляващи са нащрек, тъй като Сърбия е измежду страните в Европа, претърпели атентат против министър председател в най-новата си история.

На 12 март 2003 година Зоран Джиндич е прострелян от снайперист пред постройката на сръбското държавно управление в центъра на Белград. Малко по-късно същия ден той умира от раните си в болничното заведение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР