Премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил откаран в болница

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил откаран в болница
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия Роберт Фицо е с опасност за живота след стрелбата

Премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил откаран в болница в град Банска Бистрица след нападение против него в град Хандлова, на към 150 км. североизточно от столицата Братислава.

" Премиерът Роберт Фицо беше прострелян през днешния ден и към момента има заплаха за живота му. В момента се транспортира с хеликоптер в Банска Бистрица, защото превозването му до Братислава би лишило прекомерно дълго време. Следващите часове са решаващи, " се показва в известие на формалната страница на Фицо във Facebook.

Според словашката медия " Денник Н " незнаен мъж открива огън, когато Фицо идва пред Културния център в Хандлова, с цел да се срещне с локални поданици. Той е бил в града за изнесено съвещание на словашкия кабинет.

Местни медии оповестяват, че арестуваният стрелец е 71-годишен мъж от град Левице.

Според телевизия " Маркиза " това е писателят Юрай Цинтула - неведнъж награждаван създател, който през 2016 година е работил в частна охранителна компания и от този момент има позволение за владеене на оръжие.

Toй е последовател на демократичната партия " Прогресивна Словакия " и намерено е изразявал омразата си към левицата в обществените мрежи, а през последната година - и към Фицо.

След покушанието Фицо е паднал на земята, охранителите му са го вдигнали и пренесли в колата, след което са го закарали в болница.

Slovenského premiéra Roberta Fica postřelili. Podle slovenského Denníku N předseda vlády padl k zemi poté, co se ozvaly výstřely na setkání s obyvateli Handlové v Trenčínském kraji. Záchranná služba poté Fica odvezla do nemocnice, jeho stav známý není. Útočníka policie zadržela.
— Konzervativci (@Konzervativcicz)
По първична информация Фицо е бил в схващане, когато е дошъл в лечебното заведение.

Според организация TA3 - четири патрона са изстреляни, като един от тях е уцелил Роберт Фицо в корема. Освен в региона на корема, той е получил пострадвания и в ръката, и крайници, добавя изданието Pravda.

Полицаите са съумели да обезвреждат и арестуват хипотетичния нападател. Районът на стрелбата е отцепен, хората са евакуирани.

Президентът на Словакия Зузана Чапутова осъди нападението и го дефинира като " брутална и безмилостна офанзива ".

" Шокирана съм. Пожелавам на Роберт Фицо мощ в този сериозен миг, с цел да се възвърне от нападението ", споделя тя, представена от чешкия уебсайт " Лидовки ".

Опозиционният водач Михал Шимечка също показва възмущението си от офанзивата против Фицо и упорства за цялостно следствие.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР