Google продължава да обогатява функционалността на браузъра си Chrome с

...
Google продължава да обогатява функционалността на браузъра си Chrome с
Коментари Харесай

Chrome ще ви показва колко е „тежък“ даден сайт

Гугъл продължава да обогатява функционалността на браузъра си Chrome с нова характерност, която ще ви разреши да видите какъв брой памет харчи всеки обособен уебсайт от преносимия компютър ви. Тази опция към този момент дойде на наличните платформи и може да се употребява от версия 119 и по-нови издания на браузъра. По този метод Гугъл прибавя още един метод да олекотите работата на програмата и спестите батерията на преносимия компютър си след показания по-рано тази година Memory Saver.

Поставяйки курсора на мишката върху съответен таб, вие ще виждате с изключение на името на уеб страницата, само че и употребяваната памет.

Роуън Дейвис от Techradar напомня, че Гугъл показаха по-рано тази година два нови комфортни режима – Memory Saver и Energy Saver. Първият от тях освобождава памет от табове, които не разглеждате, с цел да разполагате с повече RAM за други приложения, които употребявате в това време. Когато посетите още веднъж неактивния таб, свързаната с него страница се презарежда. Сходна е и функционалността на Energy Saver. Тя оказва помощ при невисок заряд на батерията да продължите работа, като браузъра лимитира фоновата активност и другите анимации и по-богати образни резултати на уеб страниците.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР