Blue Origin и нейните партньори от националния екип ще разработят

...
Blue Origin и нейните партньори от националния екип ще разработят
Коментари Харесай

Blue Origin сключи договор с НАСА на стойност 3,4 млрд. долара за кацане на хора на Луната

Blue Origin и нейните сътрудници от националния екип ще разработят система за кацане на хора на Лунат

Емил Василев преди 12 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 18:30 | 18.05.2023

Бъдещето на образованието – под въпрос: Преподавател скъса цялостен клас поради потреблението на ChatGPT

IT НовиниДаниел Десподов - 17:12 | 16.05.2023

Най-големият в света аероплан за първи път изстрелва първообраз на хиперзвукова ракета

ХардуерДаниел Десподов - 9:20 | 18.05.2023

Samsung съвсем скоро ще предложи на пазара акумулаторни акумулатори с корав електролит

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Две години откакто загуби от SpaceX и Илън Мъск, компанията Blue Origin на Джеф Безос завоюва контракт с НАСА за създаване на система за кацане на хора за плана „ Artemis/Артемида “.

Артемида, кръстена на гръцката богиня и сестра-близначка на Аполон е стратегия на НАСА за проучване на Луната, която има за цел да върне хора на Луната за първи път след задачата Аполон 17 през 1972 година.

НАСА има намерение да реализира голям брой цели с поредицата от задачи „ Артемида “, като задачата „ Артемида II “ е планувана да води астронавти към Луната през 2024 година. Мисиите „ Артемида III “ и по-късните – първата от които е планувана да се организира през 2024 година ще бъдат задачи до Луната с екипаж и се чака на Луната да кацнат първата жена и първият цветнокож човек.

Blue Origin ще проектира, създаде, тества своя спускаем уред Blue Moon, с цел да удовлетвори условията на НАСА за системата за кацане на хора за задачата Artemis V, като част от новия контракт на стойност 3,4 милиарда $.

„ Днес сме разчувствани да обявим, че Blue Origin ще построи система за кацане на хора като втори снабдител на НАСА, който ще транспорти астронавти на Луната. Намираме се в златната епоха на човешките галактически полети, която е допустима с помощта на комерсиалните и интернационалните партньорства на НАСА. Заедно вършим вложения в инфраструктурата, която ще проправи пътя за приземяване на първите астронавти на Марс. “

заяви админът на НАСА Бил Нелсън

Партньорството с търговски и интернационалните частни субекти се чака да понижи разноските на данъкоплатците, като в това време безкомпромисно ще се извършват задачите на организацията за постоянни кацания на Луната и вложения в лунната стопанска система.

„ Най-важната работа “ на Безос

Blue Origin преди този момент загуби от SpaceX на Илън Мъск план за демонстриране на първична система за кацане на хора за задачите Artemis III и IV. Blue Origin ще създаде спускаем уред, който дава отговор на сходни условия и поддържа повишен размер на екипажа, по-голяма дълготрайност на задачата и снабдяване на повече маса на Луната.

„ Наличието на два разнообразни дизайна на лунни спускаеми апарати с разнообразни подходи към метода, по който те дават отговор на потребностите на задачите на НАСА, обезпечава по-голяма резистентност и подсигурява постоянен каданс на кацанията на Луната. “

заяви Лиза Уотсън-Морган, началник на програмата за системи за кацане на хора в Центъра за галактически полети „ Маршал “ на НАСА в Алабама

Безос откакто се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на Amazon е съсредоточил по-голямата част от вниманието си върху Blue Origin, „ най-важната работа “, която прави, съгласно него.

Blue Origin, дружно с сътрудниците си от Националния екип ще задвижва лунния спускаем уред с течен О2 и течен водород (LOX-LH2) – високоефективно ракетно гориво, изискващо предпазване при доста ниски температури.

За да отговори на тези условия, Blue Origin ще създаде и ще употребява захранвани от слънчева сила криоохладители с температура 253 градуса по Целзий и други технологии, както и ще се възползва от преимуществата на LOX-LH2.

Тази публикация е написана и редактирана от човек благодарение на принадлежности за генеративен изкуствен интелект. Научете повече за нашата политика по отношение на писането благодарение на ИИ тук.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР