Безплатният безжичен интернет в хотелите е чудесна опция за вършене

...
Безплатният безжичен интернет в хотелите е чудесна опция за вършене
Коментари Харесай

Защо употребата на безжичен интернет в хотелите може да не е добра идея

Безплатният безжичен интернет в хотелите е чудесна алтернатива за извършване на малко работа, за ревизиране на обществени мрежи или просто за ликвидиране на време – само че може да е доста по-опасен, в сравнение с елементарният консуматор допуска.

Мрежите на хотелите съдържат доста информация за доста хора и са лесни за хакване – това демонстрира следствие на " Блумбърг ", представено от в. " Гардиън ". То демонстрира по какъв начин екип " бели хакери " са разкрили уязвимите места на системите на огромни хотелски вериги. Те са съумели да намерят информация за транзакции с кредитни карти за години обратно в десетки хотели – и в случай че не бяха били доброжелателни, тя би могла бързо да бъде продадена на черния пазар.

Хотелиерският бизнес разчита на това гостите да се усещат добре пристигнали и да отгатва потребностите им. В наши дни всеки чака да има достъп до интернет, написа " Гардиън ", освен това без комплицирани пароли и способи за достъп – на доста места паролата е просто номерът на стаята. От позиция на един хакер обаче това е чудесна опция, която дава достъп до значима персонална информация.

Директорът по киберсигурност Raytheon IIS Марк Орландо поучава клиентите си да не употребяват персоналните си устройства, до момента в който пътуват, или да се свързват с мрежата посредством виртуална частна мрежа (VPN).

Такъв пробив е изработен през 2018 година във веригата хотели Starwood, благосъстоятелност на Marriott International – откраднати са данните за престоя на 383 млн. души, 5 млн. номера на паспорти и 9 млн. банкови карти. От Marriott настояват, че те не са се появили на черния пазар, само че това може да е знак, че кражбата е осъществена от непознато държавно управление. Така данните могат да бъдат употребявани, с цел да се получи още информация за политици или предприемачи.

Всичко, което би трябвало да знаете за: На път (1477)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР