Бизнесът побърза да привлече заемодатели на пазара на корпоративни облигации

...
Бизнесът побърза да привлече заемодатели на пазара на корпоративни облигации
Коментари Харесай

Приливът на сделки удря пазара на корпоративни облигации в САЩ, тъй като премиите за заеми падат

Бизнесът побърза да притегли заемодатели на пазара на корпоративни облигации в Съединени американски щати на стойност 10 трилиона $ тази седмица, като се възползва от трескавото търсене на вложителите и ниските награди за заеми, с цел да издаде нови облигации дълг.

Компании с висока рентабилност или рейтинг на отпадък са емитирали облигации, деноминирани в долари, на стойност над $14 милиарда тази седмица допълнително от 20 покупко-продажби, съгласно данни от калкулации на LSEG и FT, най-високите общи суми от последно време 2021.

Кредитополучателите с капиталов клас, които нормално имат доста по-постоянен достъп до финансовите пазари заради по-доброто си кредитно качество, са продали нови облигации за 56,7 милиарда $ в 45 излъчвания – най-голямата седмична сума в долари, събрана от последно време Февруари и най-голямата договорка от две години и половина.

Банкерите и вложителите подчертаха възходящата увереност на пазарите, че лихвените проценти в Съединени американски щати надали ще паднат внезапно тази година, което подт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР