Андрей Рубльов разкри, че полага сериозни усилия да бъде по-спокоен

...
Андрей Рубльов разкри, че полага сериозни усилия да бъде по-спокоен
Коментари Харесай

Рубльов: Опитвам се да съм спокоен на корта, но не винаги се получава


Андрей Рубльов разкри, че поставя съществени старания да бъде по-спокоен и балансиран на корта, защото знае, че това ще докара до сериозен напредък в резултатите му. Световният №8, който преди няколко дни завоюва третата си купа за сезона, побеждавайки Новак Джокович на финала в Белград, даде изявление за Tennis Majors, в което разяснява също по какъв начин се оправя с напрежението, съпътстващо играчите от неговия сан, и взаимоотношенията му с неговия треньор.

На въпроса по какъв начин се оправя с напрежението, съпътстващо това да си измежду най-хубавите тенисисти в света, Рубльов отговори „Това е част от работата и съгласно мен е най-добре да не мислиш за тези неща. Напрежението, което аз чувствам, не може да се съпостави с това, с което на „Големите трима“ им се постанова да се оправят от години. Това е нещо, против което не можеш да се бориш, тъй че не си заслужава да хабиш психическата си сила. Същото е, като да играеш в горещо или прохладно време – не зависи от теб, просто би трябвало да се адаптираш“.

„В началото на годината не знаех по какъв начин да се оправя с този напън, само че след Australian Open изиграх няколко мощни шампионата и обстановката се промени радикално. В момента най-важното нещо за мен е да запазя тази добра форма и да продължа да давам всичко от себе си освен в мачовете, само че и на тренировките“ – добави втората ракета на Русия.

Рубльов разяснява и взаимоотношенията си със своя дълготраен треньор Фернандо Висенте. „Всичко в него ми харесва. Той има голям опит и в действителност схваща тениса. Непрестанно вижда неша, които другите не виждат, и ми оказва помощ да схвана дали подобавам по верния метод към мачовете. Фернандо е доста непретенциозен и занимателен човек и постоянно намира метод да ме успокои и разведри. Той постоянно ме изслушва, разбираме се доста добре и даже бих споделил, че сме като семейство. Късметлия съм, тъй като не са доста играчите, които могат да се похвалят с това. Фернандо постоянно съумява да комуникира с мен по допустимо най-хубавия метод. Понякога ми споделя непосредствено нещата незабавно след мач, а различен път изчаква няколко дни, с цел да се успокоя, и едвам тогава проучваме случилото се“.

Руснакът е прочут като един от най-темпераментните играчи в Тура, само че е безапелационен, че отвън корта нещата въобще не стоят по този метод.

„Понякога виждам записи от мачовете и се чудя по какъв начин съм могъл да направя някои неща. Опитвам се да бъда спокоен и балансиран и да имам положителна настройка на корта, тъй като считам, че това е един от главните фактори, в случай че желая да се боря за най-големите титли. Не бива да изгубвам време и сила, давайки воля на отрицателните си страсти, само че от време на време атмосферата и зарядът на мача ме подтикват да го правя“.

Рубльов разкри и кои съгласно него са съставените елементи в играта му, които би трябвало да усъвършенства, с цел да бъде още по-сериозен кандидат за купите от Големия шлем.

„По отношение на играта това, върху което би трябвало да работя най-вече, е постоянството ми. Необходима ми е още игрова процедура. Освен това би трябвало да подобря слайса и бекхенда си, тъй като считам, че това ще усъвършенства доста играта ми в отбранителен проект. Също по този начин би трябвало да имам повече самочувствие при втория сервис, както и да излизам при мрежата по-често. Знам, че съм кадърен на това, тъй като го върша на тренировките, само че в игрова обстановка напрежението е доста по-голямо и това е разликата“ – приключи четвъртфиналистът от Australian Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР