ГЕРБ представя управленската си програма на живо в София.Съобразно пулса

...
ГЕРБ представя управленската си програма на живо в София.Съобразно пулса
Коментари Харесай

ГЕРБ представя управленската си програма

ГЕРБ показва управническата си стратегия онлайн в София.

Съобразно пулса на времето и новите потребности сме се пробвали да формираме нови послания по отношение на документите, с които сме работили до момента, сподели Томислав Дончев, който откри събитието.

Ключовата ни политическа задача – да създадем допустимо политиките в областта на образованието да не бъдат обект на дребнави политически разногласия, добави Дончев и продължи: Трябва да си сложим амбициозната цел да догоним прилежащите ни страни, които са членки на Европейски Съюз, като Гърция и Румъния. Като общество и бизнес общественост можем да си сложим сходна рационална цел. Да се съревноваваме и даже да достигнем и задминем нашите другари, които са членове на Европейски Съюз.

Като приоритет №1 Дончев изведе образованието, а някогашният учебен министър Красимир Вълчев се разгласи за преход от познания към умения. Конкретно задачите им са: стимулирани и положителни учители, поддръжка и приобщаване на всяко дете, без необразовани деца, нови и актуализирани детски градини и ясли. Като това оферират да се реализира посредством поощряване на дуалната форма на образование и финансиране на ученическите практики, финансиране на класни стаи за дуалното образование, повече изнесени класни стаи, кариерни конгреси, национална стартъп конференция за възпитаници и нова стратегия за основаване на групи от млади водачи за възпитаници от 8 до 12 клас.

Бившата обществена министърка Деница Сачева обърна внимание на проблемите на пазара на труда. И изясни, че тази тематика следва образованието, тъй като би трябвало да има задълбочаване на връзката сред образованието и пазара на труда. От ГЕРБ оферират контролиране на приема в професионалното и висшето обучение, прекосяване към еластичен класификатор на специалностите, създаване на национални стратегии за кариерно насочване на учениците и други

Присъединяването към еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз остават значими цели за ГЕРБ-СДС, напомни Деница Николова. Повишаване на на продуктивността и продуктовата конструкция, извеждане на икономическия капацитет в районите и възстановяване на конкурентоспособността на бизнеса даде обещание тя в края на възможен идващ цялостен мандат на ГЕРБ.

Партията предлага основаване на 15 стратегически индустриални парка в страната, възобновяване на закона за индустриалните паркове, дигиталност на услугите към вложителите, с цел да може всички действия да бъдат обезпечени, както и насърчителни ограничения за обмяна на опит сред сътрудници.

Като първа стъпка към дигитализацията ГЕРБ предлага въвеждането на цифров паспорт и цифрова идентичност посредством въвеждане на Закон за цифровата идентичност, унищожаване на електронния автограф и персонални идентификационни кодове. След това би трябвало да се вкара „ цифрово гише “, т.е законодателна рамка, осигуряваща действието в цялост на „ Дигитална община “ – консолидиране на държавни регистри, изкарване и предаване на документи, изцяло електронен банкет в детски градини. На трето място слагат електронното връчване и заплащане на санкции.

ГЕРБ предлага и внедряване на географска осведомителна система за дигитализиране на всяка педя земя, както и прекосяване към умни системи.

Очаквайте детайлности!

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР