Със свои решения Софийският апелативен съд (САС) и Върховният касационен

...
Със свои решения Софийският апелативен съд (САС) и Върховният касационен
Коментари Харесай

Окончателни присъди за убийството на Николай Радев – Отвертката от Дупница

Със свои решения Софийският апелативен съд (САС) и Върховният касационен съд (ВКС) България се произнесоха по постъпилите тъжби на подсъдимите и частните обвинители против присъдата на Окръжен съд – Кюстендил по делото за убийството на Николай Радев, осъществено през 2014 година в Дупница . Това оповестиха от пресцентъра на съда в Кюстендил.

Горните инстанции промениха присъдата на Окръжен съд – Кюстендил, с която тримата подсъдими - Н. В. Карастоянов, И. В. Карастоянов и В. Н. Карастоянов , бяха приети за отговорни по повдигнатите против тях обвинявания, като бяха избрани дефинитивни санкции " отнемане от независимост ".

На Н.В.К. като причинител на съзнателно ликвидиране е несъмнено наказване в размер на 4 години , което да бъде изтърпяно при режим " общ ". На И.В.К. и В.Н.К. като негови помагачи са избрани санкции от по 3 години , което първият от тях следва да изтърпи при режим " общ ", а за вторият е избран изпитателен период от 5 години .

Николай Радев, прочут с прозвището Отвертката и като един от охранителите на така наречен братя Галеви, беше погубен на 11 март 2014 година в заведение в Дупница. Причина за жестоката кавга била краткотрайна връзка сред Николай Радев и Владимира Карастоянова, щерка на стоматолога Николай Карастоянов, един от наказаните. Присъди получиха и синовете му - Николай и Иван.

Николай Радев умря след скандал с околните на момичето, вследствие на което е получил прободна рана в коремната област, довела до солидна кръвозагуба, станала причина за гибелта му.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР