Легендата на германския футбол Карл-Хайнц Шнелингер почина на 85-годишна възраст.

...
Легендата на германския футбол Карл-Хайнц Шнелингер почина на 85-годишна възраст.
Коментари Харесай

Почина още една легенда на немския футбол - Карл-Хайнц Шнелингер

Легендата на немския футбол Карл-Хайнц Шнелингер умря на 85-годишна възраст. Той е умрял в болница в Милано, където живееше в последните години и се занимаваше с бизнес, оповестиха от фамилията на футболната икона.

През 1966-а година той играе на финала на Световното състезание, само че Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за купата.

Четири години по-късно в Мексико той още веднъж е в състава на Германия и се окичва с бронзов орден. Състезавал се на поста бранител, Шнелингер има 47 мача и 1 гол за Бундестима. Той бележи при провалянето от Италия на полуфинала на Мондиал 1970 при провалянето с 3:4 след продължения. А преди този момент на по-ранен стадий има прави две асистенции за напредъка на тима.

Шнелингер се трансформира в легенда в Мача на века, както в Германия назовават полуфинала на Световното състезание през 1970-а против Италия, откакто изравни резултата в 90-ата минута.

На клубно равнище играе за Кьолн, Тенис-Борусия (Берлин), италианските Мантова, Рома и Милан, в чийто състав три тъпи печели Купата на Италия, два пъти подвига КНК в Европа, а един път е първенец на Италия и притежател на КЕШ (Купата на Европейските шампиони).

С Рома също има Купа на Италия, а в Кьолн е първенец в Бундеслигата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР