Пьотр Вожняцки безспорно е човекът с най-големи заслуги за успехите

...
Пьотр Вожняцки безспорно е човекът с най-големи заслуги за успехите
Коментари Харесай

Пьотр Вожняцки: WTA е аматьорска организация; всичко е с връзки и Каролине спира с тениса

Пьотр Вожняцки несъмнено е индивидът с най-големи заслуги за триумфите на Каролине Вожняцки. Бащата на някогашната номер едно е бил цялостен живот в ролата на неин треньор, в случай че изключим някои дребни спирания и зае мястото в бокса до щерка си и след завръщането в игра на представителката на Дания, която роди две деца и отсъстваше за цели три години от професионалния тенис.

Въпросното завръщане обаче се оказва като доста сложна задача за някогашната шампионка на Аустрелиън Оупън, която не може да влезе в главната скица на огромните шампионати и не получава нужната помощ за задачата. Вожняцки се завърна на корта без да има никакъв ранкинг актив и бързо се изкачи до подножението на топ 100, само че въобще не получи опция да се състезава в Рим и на Ролан Гарос, където уредниците взеха решение да не я удостоят с " уайлд кард ", а бащата на тенисистката несъмнено не е благополучен от този факт и самичък потърси полската медия Sport.Pl, с цел да изкаже разочарованието си от работата на WTA.

" Бих желал да ви дам дам концепция какво съставлява Женската тенис асоциация. Тази организация се ръководи от хора, които не схващат нищо от тенис и не се вълнуват от него. Календарът всяка година става все по-абсурден. Спомнете си миналогодишните финали на WTA. Това трябваше да е един от най-престижните шампионати за годината, а се трансформира в цялостен фарс. Тези хора гледаха единствено възможните доходи и въобще не сметнаха за нужно да отчетат обстоятелството, че девойките ще би трябвало да се оправят с проливни дъждове и извънредно мощен вятър.

Организиацията на женския тенис е на безусловно аматьорско равнище по отношение на мъжкия. WTA не прави нищо за своите състезателки и промотирането им. Връзва ги с контракти и изисква доста от тях, а в подмяна не им дава съвсем нищо. Каролине е отличен образец, който да ви покаже защо приказваме. Дъщеря ми е някогашна номер едно, шампионка от Шлема и носителка на 30 трофеи. Не е ли редно да се помогне на подобен играч, който е със заслуга за повишението на интереса към спорта през последните години и е бил едно от главните лица на организацията? 

Всяка жена желае в даден миг да сътвори семейство. Моето слънчице роди две деца, реши да се завърне и дори нямаше опцията да играе със " предпазен ранкинг ". В момента всичко опира до връзки и до това дали познаваш турнирния шеф на даденото съревнование. Турнирите сега сами дефинират на кои тенисистки да раздадат предложения и по този начин WTA си измива ръцете по този въпрос.

Тенисистки като Каролине, Кербер и Осака са доста ощетени. Тренираме крепко през цялата година и внезапно се оказва, че няма какво да вършим. Дъщеря ми беше подала молба за " уайлд кард " в Рим и даже не получи отговор. Впоследствие видях кои състезателки са предпочетени и меко казано не мога да го схвана. Естествено е да подкрепяш локалните играчи, само че там имаше тенисистки, които въобще нямат място на това равнище. Вземете за образец 34-годишната Федерика ди Сара, която е отвън топ 500 на света и в никакъв случай не е играл на шампионат от Големия шлем. Поне можеше да бъдат подпомагани млади тенисистки. Съмнявам се публиката да желае да вижда това, а не звезди от ранга на Каролине.

Вече сме решили да не сме част от Тура следващата година. Това е цялостно неуважние и няма потребност да си го предизвикваме. Нещата стават все по-зле. Честно казано равнището на WTA беше доста по-високо, когато Каролине се отдръпна през 2020-та. Разбира се, тя би могла да взе участие в квалификациите на шампионатите, само че към този момент не е госпожица, която си пробива път в тениса и счита, че си е заслужила шанса да не го прави повече.

Истината е, че Каролине искаше да види по какъв начин се отнасят с нея в Париж и по тази причина не подаде поръчка за квалификациите. Изпратихме молба за " уайлд кард " и към този момент за Каролине беше прекомерно късно да влезе в пресявките, когато получи отвод. Всичко това е битка с вятърни мелници и ми коства от здравето. Някак ще оцеелем до US Open и завършваме - безапелационен е Вожняцки-старши ".

Piotr Wozniacki criticized the WTA for not supporting returning players like his daughter Caroline, who struggled to re-enter tennis after starting a family, highlighting issues like Wild Card allocations and the lack of recognition for women athletes
— Melanie Lautrup (@melanie_lautrup)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР