Земеделските кооперации са изключително важни, защото те поддържат живота и

...
Земеделските кооперации са изключително важни, защото те поддържат живота и
Коментари Харесай

Елена Йончева: Земеделските кооперации поддържат живота в селата

Земеделските кооперации са извънредно значими, тъй като те поддържат живота и обезпечават работа в селата и дребните обитаеми места, съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева, която дружно със секретаря на Народно събрание на Българска социалистическа партия Вяра Емилова посети най-голямата земеделска кооперация в обл. Силистра - " Нива 93 " в с. Професор Иширково.

Председателят на кооперацията Велика Славова изясни, че кооперацията обезпечава 150 непрекъснати работни места, доставя самун и разнообразни тестени произведения на десетки обитаеми места, в това число и на регионалния град, развива дейна комерсиална активност, а през дейния аграрни сезон работните места нарастват на 300.

Според Йончева за развиването на земеделието има нужда и от целенасочена държавна политика за подкрепяне на земеделските кооперации и промени в Закона за кооперациите. Тя уточни, че страната не може единствено да разчита на европейско финансиране, а то би трябвало да бъде допълвано и от национални доплащания, изключително за стимулиране на развиването на овощарството и зеленчукопроизводството.

Водачът на листата на левицата разяснява, че над 35 милиарда евро в последните 10 години не са стигнали до хората, до техните градове и села. " Това е по този начин, тъй като октоподът, превзел България, не дава тези средства на дребните и междинните бизнесмени и земеделци. Не може 70% от дадените за земеделие 7,4 милиарда евро да отиват в под 100 фамилии. Те би трябвало да се дават и за земеделските кооперации, дребните и междинните аграрни стопани ", съобщи Елена Йончева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР