Здравните власти ще засилят контрола за носенето на маски, като

...
Здравните власти ще засилят контрола за носенето на маски, като
Коментари Харесай

Започват проверки за маски по морето и бензиностанциите

Здравните управляващи ще засилят контрола за носенето на маски, като приоритет ще бъдат закрити обекти по Черноморието и бензиностанциите поради дейния туристически сезон. Целта е да се увеличи спазването на противоепидемичните ограничения и по този начин да се отсрочи по-сериозното им стягане, разгласи в четвъртък зам.-министърът на опазването на здравето Александър Златанов.

Той заяви, че сега заболеваемостта у нас е 44 на 100 000 души и към момента сме в така наречен зелена зона. Към идната, оранжева зона, ще преминем когато заболеваемостта надвиши 95 на 100 хиляди души. Според Златанов най-малко в околните 10 дни няма да влезем в оранжевата зона.

Златанов разяснява, че би трябвало да се работи превантивно, тъй като доста по-важни са ограниченията, взети в точния момент, като самоконтрол, самодисциплина, маски, стерилизация и отдалеченост.
По думите му заради разгара на летния сезон има скупчване на хора, в крайпътните заведения и бензиностанциите, както и в магазини, аптеки и други обекти по Черноморието, и всеобщо не се носят маски. Глобата за неносене на маска и неспазване на ограниченията е 300 лв..

" Приканваме хората към отговорно държание по заведенията, летните и планинските курорти, приготвяме заповед за реализиране на надзор от институциите, които се грижат за това - Министерство на вътрешните работи, РЗИ, БАБХ и общините, които имат правото да глобяват ", добави доктор Александър Златанов.

Според него, в случай че се съблюдават ограниченията, България може дълго време да остане в зелената зона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР