Завърши TRUCK EXPO 2023. Най-голямото автомобилно изложение представи над 100

...
Завърши TRUCK EXPO 2023. Най-голямото автомобилно изложение представи над 100
Коментари Харесай

TRUCK EXPO 2023: Бизнесът демонстрира готовност за преминаване към eлектромобили

Завърши TRUCK EXPO 2023. Най-голямото автомобилно ревю показа над 100 международни марката от тежкотоварни и лекотоварни коли, рейсове и профилирани транспортни средства. Повече от 5500 души посетиха събитието в Международен панаир Пловдив. 

Наблюденията от форума демонстрират, че бизнесът показва цялостна подготвеност за прекосяване от коли с вътрешно горене към нискоемисионни и напълно електрически транспортни средства. Отделните рецесии през последните три години не са спрели българския транспортен отрасъл да обновява автопарка си и България продължава да стои решително в едно от челните места на тежкотоварния авто превоз в Европа. Конкуренцията и модернизацията вървят ръка за ръка и специалистите означиха този факт със удовлетворение.

Свидетели сма на сериозна смяна в бранша – прекосяването от мотори с вътрешно горене към такива с ниски и нулеви излъчвания и това се видя по време на тридневния конгрес в Пловдив. За първи път участниците в TRUCK EXPO 2023 демонстрираха такова многообразие от модели и приложения на електрически транспортни средства. Налице е и първата доставка на електрически камион за клиент в България, който посетителите можеха да прегледат и да получат информация от първа ръка.

Бизнесът има ясна тактика и съответни стъпки за намаление на въглеродните излъчвания, което е и европейската политика в бранша. Съгласно Парижкото съглашение тежкотоварните производители би трябвало да понижат въглеродните излъчвания с 45% до 2030 година и с 90% до 2040 година Електрическите транспортни средства ще ни оказват помощ да реализираме тази цел, защото към този момент се изчерпва капацитета за понижаване на нездравословните излъчвания в дизеловите мотори, споделиха участници в ревюто.  

55% от транспортните действия в Европа се правят в радиус от 300 км. от началната точка. Задвижващият трак към този момент е задоволително ефикасен, което да разреши огромна част от тези дестинации да бъдат поети от напълно електрически камиони. Освен нулевите излъчвания, електрическите камиони са и извънредно приятни и удобни за шофиране. В купето няма никакъв звук и трептения, което понижава умората у водачите и разрешава още по-ефективна работа в градска среда и за междуградска дистрибуция. С други думи, към този момент нищо не пречи такива транспортни средства да се движат по улиците на градовете даже в нощните часове, защото не основават околен звук и вършат транспортната услуга още по-гъвкава, налична и ефикасна.

Световните автомобилни производители и техните оторизирани представители в България към този момент с любознание чакат какви ще са новите софтуерни достижения за идващото TRUCK EXPO.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР