ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Агенцията на ООН по храните предупреди

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Агенцията на ООН по храните предупреди
Коментари Харесай

ООН предупреждава воюващите страни в Судан, че Дарфур рискува да умре от глад и смърт, ако помощта не бъде допусната

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Агенцията на Организация на обединените нации по храните предизвести воюващите страни в Судан в петък, че съществува сериозен риск от всеобщ апетит и гибел в Дарфур и на други места в Судан, в случай че не позволен филантропична помощ в големия западен район.

Лени Кинцли, районен представител на Световната продоволствена стратегия, сподели, че минимум 1,7 милиона души в Дарфур са в изключително състояние равнищата на апетит през декември и цифрата „ се чака да бъде доста по-високо през днешния ден “.

„ Нашите апели за филантропичен достъп до горещите точки на спорове в Судан в никакъв случай не са били по-критични “, сподели тя пред виртуална преса на Организация на обединените нации конференция от Найроби.

Судан потъна в безпорядък в средата на април 2023 година, когато избухна дълго тлеещото напрежение сред неговите военни, водени от военачалник Абдел Фатах Бурхан, и паравоенните Сили за бърза поддръжка, командвани от Мохамед Хамдан Дагало в улични борби в столицата Хартум. Боевете се разпространиха в други елементи на страната, изключително в градските региони и р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР