Свещеник от Варна подава ръка на наркозависими. Отец Георги Фотакиев

...
Свещеник от Варна подава ръка на наркозависими. Отец Георги Фотакиев
Коментари Харесай

За доброто като мисия: Свещеник от Варна подаде ръка на наркозависими

Свещеник от Варна подава ръка на наркозависими. Отец Георги Фотакиев е създателят на единствения у нас православен Център за духовно обгрижване на наркозависими към храм " Свето Успение Богородично " във варненския кв. „ Галата “.

Центърът действа от 20 години, а за този интервал през него са минали стотици хора.

„ Вярата е главната част, която довежда смяната. Хората неведнъж наподобяват безнадеждни – с доста тежки психични увреждания. Само разчиташ на Божията помощ и на чудото, което се случва по време на работата със подвластните “, сподели в „ Тази събота “ отец Георги.

 Наркотичният коктейл с хероин и фентанил докара до смъртни случаи у нас България 3 мин. Наркотичният коктейл с хероин и фентанил докара до смъртни случаи у нас  Психолог: Всички асоциални прояви на юношите са свързани с търсенето към родителя 120 минути 4 мин. Психолог: Всички асоциални прояви на юношите са свързани с търсенето към родителя  Въпреки предразсъдъците: Две села оказват помощ на наркокомуна в Габровско България 2 мин. Въпреки предразсъдъците: Две села оказват помощ на наркокомуна в Габровско  Наркотичният коктейл с хероин и фентанил докара до смъртни случаи у нас България 3 мин. Наркотичният коктейл с хероин и фентанил докара до смъртни случаи у нас  Психолог: Всички асоциални прояви на юношите са свързани с търсенето към родителя 120 минути 4 мин. Психолог: Всички асоциални прояви на юношите са свързани с търсенето към родителя  Въпреки предразсъдъците: Две села оказват помощ на наркокомуна в Габровско България 2 мин. Въпреки предразсъдъците: Две села оказват помощ на наркокомуна в Габровско

Той споделя и че профилът на подвластните се е трансформирал.

„ През 1997 година, когато започнах, бяха хората подвластни главно от хероин. Там рецесиите бяха ясни, всичко беше като по учебник. Докато преди 10-15 години започнаха да навлизат зависимостите от амфетамини и метамфетамин. По-късно стана да използват разнообразни неща. Съответно провалите, най-много в мозъка, са доста разнообразни, а хората са непредсказуеми в своето лекуване “, споделя отец Георги.

По думите му към 70% от хората, които минават през програмата, остават чисти за цялостен живот. Останалите 30% също остават чисти, само че след прочут интервал от време и след втори банкет в програмата.

Сред хората, с които той работи и на които оказва помощ, е жена на 33 години, която пожелава да остане анонимна. Разказва, че е подвластна от шест години. По специалност е доктор, а зависимостта ѝ стартира в резултат на огромното натоварване.

„ Първоначално зависимостта ми стартира с алкохол. След това сложих имплант, който се освобождава в тялото в продължение на девет месеца. Ако се пие алкохол, може да докара до съдбовни последици. Затова смених зависимостта към кокаин. Преди седем месеца психоложка ме посъветва да дойда в този център “, споделя дамата.

„ Тук попаднах с Божията помощ, тъй като Бог ни вика за избавление на душите. Това е прелестно възприятие – да знаеш, че в никакъв случай не си самичък. Че Господ постоянно е бил с теб и продължава да бъде. Лошото ни е изпратено като тестване, с цел да станем по-силни. Той не ни изпраща нещо, с което не можем да се оправим “, споделя дамата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР