Бърза мисъл и плавни реакции – това са двете основни

...
Бърза мисъл и плавни реакции – това са двете основни
Коментари Харесай

НСО може да кара бясно само при две условия

Бърза мисъл и плавни реакции – това са двете съществени наложителни качества за водачите в НСО. Спазването на всички правила за придвижване на пътя е наложителен, в случай че автомобилът не е в специфичен режим.

Има обаче и друга догадка

При нея скоростта може да е над рестриктивните мерки – когато има опасност за живота и здравето на охраняваното лице. Това са двете условия, при които колите на държавните бодигардове могат да фучат над пределните позволени скорости:

НСО може да кара лудо единствено при две условия

18.05.24 08:25  ЦСКА има нов президент

Страшна опасност за ЦСКА София: Ще изхвърлят ли тима от Европа?

18.05.24 07:59

Българинът забогатява: Яде повече месо и дава повече за развлечения

18.05.24 07:29

Промяната на времето ще продължи

18.05.24 07:07  Учените може

Учените може да са разрешили мистерията по какъв начин са издигнати пирамидите в Египет

18.05.24 06:50

„ Един охранител цялостен живот може да се приготвя, а това са 20 – 30 години професионален стаж, с цел да е подготвен да работи тъкмо 2 секунди. Ако има заплаха, водачът на НСО може да надвиши скоростта, да мине в насрещното, да предприеме рискови маневри “.

Това разгласи някогашният зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов. Той разяснява пред бТВ, че край варненския квартал Аксаково охранителите не са карали с превишена скорост и са работили вярно:

„ Шофьорът е подхванал единствения вероятен и верен излаз – да удари колата, която му препречва пътя в централната ѝ част. По този метод той защищава останалите участници в придвижването, в случай че я беше блъснал начело или откъм гърба, щеше да я завърти “.

Специалистът разяснява, че ударът не е бил с повече от 100 км/ч.. За страдание обаче непряк удар съвсем постоянно се оказва съдбовен или за водача или за пасажерите.

Междувременно Националната работа за защита прикани да не се спекулира с случая с техен автомобил край Аксаково, в който пътуваше и някогашният министър председател и водач на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. От институцията показаха още, че оказват цялостно подпомагане на органите по воденото разследване.

Източник: бТВ

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР