Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Китай и страните от

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Китай и страните от
Коментари Харесай

Зеленски: Китай може да повлияе на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани Китай и страните от развиващия се свят да участват на срещата на върха за мир, която ще се организира идващия месец в Швейцария. Според него страни като Китай имат въздействие върху Москва. Русия не е поканена на форума, оповестява Франс прес.

По думите на Зеленски Русия може да ускори своята атака и акцентира, че Киев би приел единствено " обективен мир ", макар апелите на Запада за бързо решение на спора. В изявление за Агенция Франс Прес украинският държавен глава още веднъж повтори настояванията си съдружниците да изпратят на страната му още бойни самолети и уреди за противовъздушна защита. Според него най-голямото преимущество за Русия е възбраната Украйна да употребява оръжия от западните страни за удари на съветска територия.

Руските войски успяваха постепенно и последователно да напредват през последните няколко месеца, само че реализираха по-големи триумфи по североизточната граница от началото на офанзивата в Харковска област на 10 май, показва Франс прес. Зеленски обаче акцентира пред организацията, че Украйна ще удържи отбранителните линии и ще спре какъвто и да било огромен съветски пробив. " Никой няма да се откаже ", безапелационен е украинският президент пред Франс прес. Той сподели още, че обстановката в Харковска област е следена, само че не и нормализирана.

Относно закона за мобилизацията, който ще влезе в действие през днешния ден, Зеленски призна, че има проблем с морала и набирането на бойци в украинската войска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР