Глобалната въгледобивна промишленост може да се наложи да съкрати близо

...
Глобалната въгледобивна промишленост може да се наложи да съкрати близо
Коментари Харесай

Въгледобивната промишленост е изправена пред загуба на 1 милион работни места

Глобалната въгледобивна индустрия може да се наложи да редуцира близо 1 милион работни места до 2050 година, даже и без спомагателни задължения за последователно унищожаване на изкопаемите горива, Китай и Индия са изправени пред най-големите загуби, сподели изследване, представено от Reuters.

Очаква се стотици мини да бъдат затворени през идващите десетилетия, когато доближат края на виталния си цикъл и страните заменят въглищата с по-чисти нисковъглеродни енергийни източници. Но множеството от мините, които евентуално ще бъдат затворени, " не възнамеряват да удължат живота на тези интервенции или да ръководят прехода към стопанска система след въглищата ", предизвести основаният в Съединени американски щати мозъчен концерн Global Energy Monitor (GEM).

Дороти Мей, началник на плана за Global Coal Mine Tracker на GEM, сподели, че държавните управления би трябвало да създадат проекти, с цел да подсигуряват, че служащите няма да пострадат от енергийния преход.

Затварянето на въглищни мини е неизбежно, само че икономическите компликации и обществените битки за служащите не са “, съобщи тя.

GEM прегледа 4300 дейни и препоръчани плана за въглищни мини по целия свят, покриващи обща работна мощ от близо 2.7 милиона души. Установено е, че повече от 400 хиляди служащи са заети в мините, които би трябвало да прекратят активността си преди 2035 година Ако се приложат проекти за последователно понижаване на въглищата, с цел да се ограничи световното стопляне до 1.5 градуса по Целзий (2.7 градуса по Фаренхайт), единствено 250 хиляди миньори - по-малко от 10% от сегашната работна мощ - ще са нужни в международен мащаб, пресмята GEM.

Във въглищната индустрия на Китай, най-голямата в света, сега работят повече от 1.5 милиона души, пресмята GEM. От 1 милион работни места в международен мащаб, които се чакат до 2050 година, повече от 240 000 ще бъдат единствено в провинция Шанси. Китайският въгледобивен бранш към този момент претърпя няколко талази на преструктуриране през последните десетилетия, като доста минни региони на север и североизток се борят да намерят различни източници на напредък и претовареност след затварянето на рудници.

Въгледобивната индустрия като цяло има известна неприятна известност за отношението си към служащите. Това, от което се нуждаем, е самодейно обмисляне за служащите и въглищните общности, тъй че промишлеността и държавните управления да останат виновни към тези служащи, които са носили тежестта толкоз дълго “, сподели Райън Дрискъл Тейт, програмен шеф на GEM за въглища.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР