Застрахователният холдинг Еврохолд обяви, че пуска на Българската фондова борса

...
Застрахователният холдинг Еврохолд обяви, че пуска на Българската фондова борса
Коментари Харесай

Еврохолд вдига капитала си през борсата, за да купи ЧЕЗ

Застрахователният холдинг " Еврохолд " разгласи, че пуска на Българската фондова борса нови над 79 млн. броя акции, с които чака да усили капитала си със 100 млн. евро, с цел да употребява средствата за разплащането си по договорката за пазаруването на българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ, както и да влага в развиването на тези сдружения и другия си главен бизнес - застраховането.

Холдингът разгласява в петък проспекта си за общественото предложение на акциите, а в понеделник осведоми за растеж на оперативната си облага с 2 % за първото тримесечие на 2021 година

Предстоящата за стартиране емисия е от 79 010 240 броя елементарни, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, всяка от които с право на един глас в общото заседание на акционерите, право на дял и право на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията. Номиналната стойност на една акция е 1 лев, а емисионната – 2.50 лева

Капиталът обаче ще бъде повишен, единствено в случай че бъдат записани и изцяло платени най-малко 40 на 100 от препоръчаните акции. Няма да е допустимо записване на акции над оферти брой. Право да вземат участие в нарастването на капитала ще имат лицата, придобили акции най-късно на 4 юни.

Ако бъдат записани всички предлагани акции капиталът на " Еврохолд " ще се усили от сегашните 197 525 600 лева на 276 535 840 лева Очакваните доходи от емисията са 100 млн. евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР