Защитникът на Арда Петко Ганев, който получи контузия на мача

...
Защитникът на Арда Петко Ганев, който получи контузия на мача
Коментари Харесай

Петко Ганев: Арда обърка плановете на доста отбори

Защитникът на Арда Петко Ганев, който получи травма на мача с Етър, към този момент претърпя интервенция на коляното. Няколко дни след нея, той приказва особено за ARDA TV като описа, по какъв начин е минала интервенцията, какво би споделил на съотборниците си, по какъв начин е да гледаш твоя тим по малкия екран и по кое време може да се върне на терена.

Петко, намираме те у дома, кажи по какъв начин си?

- Здравейте първо, добре съм. Вече близо една седмица след интервенцията съм си у дома и с всеки минал ден усещам все по-малко болежка.

Кажи по какъв начин мина интервенцията, при кой я прави?

- Операцията мина сполучливо, направи я доцент Тони Георгиев. По негови думи интервенцията е била 4 часа, тъй като разкъсванията в самото коляно са били много съществени. Предна кръстна връзка и външната бяха изцяло скъсани, задната беше разтегната и раздран мускул на 50 %. Поне това е, което аз знам.

Това, което сподели звучи много стряскащо.

- Да, като цяло много доктори видяха самата фотография на резонанса и споделиха, че в действителност травмата е много тежка.

Можем ли да кажем ориентировъчно какъв брой време ще се възстановяваш?

- Докторът сподели, че в най-хубавия случай към 6-7 месеца. Но това е, в случай че всичко върви обикновено като рехабилитация, физиотерапия, оживление.

Това не е добре за един футболист, който беше в отлична форма и нямаше да е изненада в случай че бе получил повиквателна за националния тим.

- Като цяло всяка травма е доста неприятна за един футболист, защото даже и да е за седмица или две, те изкарва от игрови темп, губиш процедура, изпускаш подготовка. А по отношение на повиквателната за националния тим, не съм мислил за това нещо и мисля, че всичко с времето ще си пристигна.
 Среща за селекцията в Арда
Среща за селекцията в Арда

Ще умуват и зимната подготовка

Помниш ли обстановката, при която се контузи?

- Да, помня. Аз и до ден сегашен като виждам ситуацията си мисля за какво въобще скачам по този метод, и при самото приземяване за какво тъкмо по този начин стъпвам. Но очевидно всичко това е трябвало да се случи и няма по какъв начин да върнем времето обратно.

Както споделят хората - всяко зло за положително.

- Да тъкмо всяко зло за положително, може би нещо друго е можело да ми се случи.

Футболистите на Арда излязоха със специфични фланелки в твоя поддръжка на мача с Царско село, какво би им споделил.

- Много има благодаря за поддръжката, те са същински мъжки момчета. Няколко от съотборниците ми споделиха, че играят този мач поради мен. Още един път им благодаря и им поисквам да са живи и здрави преди всичко, и да се пазят от травми, тъй като това е най-лошото нещо за нас футболистите.

Предполагам си гледал последните два мача с Царско село и Монтана, по какъв начин ти се видя тимът гледайки го по малкия екран?

- Да, гледах и двата мача много прочувствено. Първо е тежко за мен, да виждам по този начин момчетата от у дома без да мога даже да оказа помощ. Не, че в случай че аз бях можех да оказа помощ, само че се веселя, че победихме и в двата мача.
 Арда победи Монтана с 3:0 в мач от efbet Лига
Арда утвърди позициите си в Топ 3 на efbet Лига след класика над Монтана

Селекцията на Ники Киров към този момент е на единствено две точки от водача Лудогорец

Сега ще можеш да обърнеш повече внимание на бебето, защото си млад татко.

- Като цяло от тази сериозна травма и блъсканица, мисля, че това е най-положителното нещо да си до фамилията си.

Как ще продължи твоето възобновяване, по кое време ще започнеш извършения?

- Утре ще съм в София мед, с цел да ми махнат конци те от самата интервенция, след което ще стартира рехабилитация при Пепи Панчев, след това оживление до момента в който времето разреши преди празниците.

Отборът на Арда направи много мощни игри и се утвърди в топ 3 на класирането в efbet Лига, сякаш Арда към този момент е тим, с който всички би трябвало да се преценяват.

- На първо място считам, че изградихме много мощен тим и с новите футболисти, които се събрахме бързо се синхронизирахме. Доста тимове, които може би първоначално са ни подценявали, в този момент им объркахме проектите, в случай че мога по този начин да кажа.

Преди няколко дни си приказвах с един от твоите съотборници, действително в случай че тимът беше взел успехите против Левски, ЦСКА, Етър и Ботев Враца, можеше в този момент да е преди всичко в класирането.

- Еми това е футболът. Не всеки мач можеш да печелиш на 100 %. Можем в действителност да съжаляваме за изпуснатите точки против Левски и ЦСКА, в мачовете, които играхме в Кърджали.

Какво би поискал на съотборниците и на почитателите на Арда?

- На съотборниците поисквам да са здрави и без травми, другото, което те си го могат е да си оказват помощ на терена. Това е нещото, което ни оказва помощ, тъй като ние сме един доста мощен колектив на терена и отвън него. А на почитателите на Арда мога да пожелая да поддържат постоянно тима, без значение дали печели или губи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР