Заради високите летни температури има опасности вътре в колата -

...
Заради високите летни температури има опасности вътре в колата -
Коментари Харесай

Опасности в колата при паркиране в жегата

Заради високите летни температури има рискове вътре в колата - за малко време температурата там може да доближи до 50 и повече градуса. Добре е да знаем какво не би трябвало да се оставя в колата при никакви условия в такава обстановка.

При жаркото слънце интериорът на автомобила може да се нагрее рисково единствено след няколко минути. Малки деца или животни в никакъв случай не би трябвало да се оставят в колата тогава сами, даже за малко време. Ако се пренебрегне това главно предписание, има заплаха за живота им. Това, което е условие към колите чартърен в Италия от няколко години, би трябвало да бъде приложено непринудено - детски столчета за коли, които бият алармата, в случай че детето е оставено в колата.

Конвенционалните детски седалки могат да бъдат в допълнение оборудвани с интелигентни постелки или щипки за колани, които споделят с мобилния ви телефон посредством Bluetooth. Въпреки това човек в никакъв случай не би трябвало да разчита само на такава система за незабавни случаи. Всеки, който открие малко дете или животно в такава изключителна обстановка, първо би трябвало да ревизира дали то към момента реагира.

Автомобилът не би трябвало да остава отвън полезрението тогава. Ако е допустимо, помолете минувачи за помощ, с цел да намерите притежателя на транспортното средство. Трябва да се ревизира температурата на стъклата на автомобила, с цел да се ревизира дали интериорът се охлажда от спомагателен климатик. Ако обстановката не може да бъде позволена за малко време, би трябвало да се извика полиция или пожарна на телефон 112.

Ако към този момент няма никаква реакция и няма повече време за намиране на притежателя на транспортното средство, а има непосредствена заплаха то неотложно се обадете на службите за незабавна помощ! Ако детето или животното са в безсъзнание, има остра заплаха за живота и едно от страничните прозорци би трябвало да бъде разрушено, с цел да се освободи.

Този тип имуществена щета не е незаконен, защото предотвратява заплаха за живота. Дори за животните това важи в такава изключителна обстановка. За да няма компликации по-късно, избавителната интервенция би трябвало да бъде в детайли документирана. Най-добре е да отбележите имената и данните за контакт на очевидците и, в случай че е допустимо, да извършите фотоси или видеозаписи на случая, които потвърждават, че е била нужна незабавна интервенция.

Също по този начин може да бъде доста рисково, в случай че мощно запалими течности или газове се оставят в автомобила за дълго време, когато е парещ - има риск от детонация даже от едвам 50 градуса. Кутии с дезодоранти, течни дезинфектанти, антифриз от предходната зима, почистващи препарати за последваща автомивка и даже газирани питиета могат да изтекат при повишение на налягането.

Бъдете деликатни и с електронни устройства като акумулаторни акумулатори, мобилни телефони, захранващи банки или четци за електронни книги. Ако бъдат оставени в колата, те също могат да избухнат на директна слънчева светлина. Ако не можете без тези неща в колата, би трябвало най-малко да ги съхранявате в багажника. Тук нормално е по-хладно и възможна детонация ще аргументи по-малко вреди.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР