Заради мръсният въздух, който покри София в петък (26 януари),

...
Заради мръсният въздух, който покри София в петък (26 януари),
Коментари Харесай

Фандъкова с призив: Не използвайте личните си автомобили

Заради мръсният въздух, който покри София в петък (26 януари), кметът Йорданка Фандъкова прикани столичани: "За понижаване на замърсяването апелирам жителите и гостите на София при опция да не употребяват персоналните си коли и да пътуват градски превоз ".

Фандъкова помоли и семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Кметицата на София заяви, че в петък Пътната полиция ще извърши изключителни инспекции на колите за равнищата на нездравословните газове и техническата редовност на системите им за преправка.

Столичен инспекторат, взаимно с Регионална инспекция за опазване на околната среда, пък ще прави изключителни инспекции на пунктове за вторични първични материали и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на боклуци

"Съветите на лекарите са жителите с респираторни болести, както и дребните деца, и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой навън. При вървене пешком жителите да изберат маршрут, който не е около огромните градски булеварди ", предложи още Йорданка Фандъкова.

Почти цяла София е обхваната от замърсен въздух. Според данните от измервателите на AirSofia тук-там замърсяването с фини прахови частици е 3-4 пъти над нормата. Най-високи обаче са стойностите на азотния и серния диоксид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР