Австрия поднесе една от големите изненади на турнира, като победи

...
Австрия поднесе една от големите изненади на турнира, като победи
Коментари Харесай

Австрия надви Нидерландия с 3:2 и спечели група D на Евро 2024

Австрия сервира една от огромните изненади на шампионата, като победи един от любимците - Нидерландия с 3:2 в мач от група D на Евро 2024. По този метод тимът на Ралф Рангник се изкачи преди всичко в групата, предава Българска телеграфна агенция.

" Лалетата " започнаха срещата по-пасивно. В шестата минута Александър Прас проби по лявото крило и центрира остро по земя, като в опита си да почисти Дониел Мален си означи автогол. Това бе 7-и автогол от началото на Евро 2024.

Малко по-късно Мален можеше да се реваншира. Депай го изведе на чиста голова позиция, само че той не съумя да откри рамките на вратата. В 38-ата минута капитанът на Австрия Марко Арнаутович се възползва от неприятно позициониране на противниковата защита, излезе самичък против Вербруген, само че не съумя да насочи удар и опитният пазач мазета топката.

В началото на второто полувреме " лалетата " проведоха светкавична контраофанзива и Коди Гакпо изравни резултата. В 59-ата минута Романо Шмид засече центриране на Флориан Грилич и със страховит плонж нанесе удар с глава, с цел да прати топката в мрежата на Нидерландия. Четвърт час преди края на конфликта Вегхрост завоюва въздушен дуел с неприятелски защитник, топката попадна в Мемфис

Депай, който овладя в наказателното поле и с мощен удар означи първото си попадение на Евро 2024. Пет минути по-късно Марсел Забицер получи пас от Баумгартнер в дълбочина и вкара отблизо разстояние, като по този метод изпрати Австрия на първото място в групата и класира селекцията на осминафинал на второ следващо Европейско състезание.

Европейско състезание по футбол, срещи от третия кръг на мачовете в Група " D "

Франция - Полша - 1:1 (0:0)
голмайстори: 1:0 Килиан Мбапе 56-дузпа, 1:1 Роберт Левандовски 79-дузпа

Нидерландия - Австрия - 2:3 (0:1)
голмайстори: 0:1 Дониел Мален 6-автогол, 1:1 Коди Гакпо 47, 1:2 Романо Шмид 59, 2:2 Мемфис Депай 75, 2:3 Марсел Забицер 80

Крайно класиране:

1. Австрия            3  2  0  1  6:4 6 осминафинал
2. Франция           3  1  2  0  2:1 5 осминафинал
3. Нидерландия   3  1  1  1  4:4 4 осминафинал
4. Полша               3  0  1  2   3:6 1 отпада

 

Мачовете в групата до момента:

 

първи кръг:
Нидерландия - Полша 2:1
Австрия - Франция 0:1

втори кръг:
Полша - Австрия 1:3
Франция - Нидерландия 0:0

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР