Заради мистериозната си красота кристалите са били използвани хилядолетия наред

...
Заради мистериозната си красота кристалите са били използвани хилядолетия наред
Коментари Харесай

Кристали, които можете да сложите в бутилката си с вода

Заради мистериозната си хубост кристалите са били употребявани хилядолетия наред в ритуали и церемонии, хората са вярвали в магическите им свойства. Днес поклонението пред силата на това естествено образувание се трансформира във религия в силата на кристалната вода.

Какво съставлява тя и защо се употребява?

Това безусловно значи вода, в която е подложен кристал. Водата за мнозина е жив организъм, който е съвършен проводник на лечебната и възраждаща сила на кристала. Водата приема усета, чувствата, настроенията на околния свят, тя е осведомително носеща среда.

Кристалите са това, което дава на водата лечебните, пречистващи, успокояващи и ободряващи сили на минералното царство. В кристалната решетка на всеки камък се крият неповторими качества - те всмукват и усилват универсалната витална мощ.

Абсорбирайки силата от светлина, топлота и налягане и преобразувайки я в електрическа сила с неповторима периодичност, те зареждат водата с тази сила, която след това минава в индивида.

Доколко това е истина?

Сериозни научни доводи за изгодите от това зареждане е мъчно да бъдат дадени, само че плацебо резултатът е безспорен, а от време на време това е задоволително, с цел да се одобри дадена процедура като потребна.

 обсидианът е подобаващ за вода

Възниква обаче различен значим въпрос: дали е безвредно потреблението на кристална вода?

Специалистите поучават тези, които желаят да опитат резултата на заредена кристална бутилка да имат поради някои значими моменти:

- Изборът на кристал би трябвало да бъде доста акуратен. Някои кристали не са нездравословни, само че има такива, които могат да създадат водата токсична. Не бива да се употребяват: азурит, цинабит, лунен камък, пирит.

- Кристалът не трябва да се сложи непосредствено във водата. Тези камъни би трябвало да бъдат в обособена камера, без директен допир с водата.

- Промяната във водните молекули от кристалите се случва за към 7 минути, като това е оптималното време, в което би трябвало да се остави кристалът да работи на водата.

За най-подходящи кристали за зареждане на водата се сочат кристалният кварц, розовият кварц, обсиданът, като всеки от тях предлага разнообразни преимущества. Прозрачният кварц е врач за имунитета, паметта и фокусирането. Розовият кварц работи за междуличностните връзки, а обсиданът дава възприятие за цел в живота.

Може да се употребява кристална вода като добавка от няколко капки в чая или кафето, да се напръска стаята за възстановяване на силата в нея, да се аерират домашните растения.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР