Заместник-министърът на спорта Петър Георгиев откри Републиканското първенство по снукър,

...
Заместник-министърът на спорта Петър Георгиев откри Републиканското първенство по снукър,
Коментари Харесай

Стартира републиканското по снукър

Заместник-министърът на спорта Петър Георгиев откри Републиканското състезание по снукър, единствено четири дни преди формалния празник на българския спорт - 17 май.

Той почете поканата на ръководителя на Българска федерация Олег Велинов, като даде начало на последния ранкинг шампионат за сезона у нас в новооткритата Национална снукър академия.

Георгиев присъстваше онлайн и на 26 ноември предходната година, когато дружно с легендите Рони О " Съливан и Джими Уайт публично откриха академията на стадион " Васил Левски ".

Заместник-министърът изясни и за какво тъкмо 17 май е формалният празник на българския спорт, като пожела на треньорите и ръководителите в снукъра да не престават да развиват сполучливо играта у нас.

" Благодаря ви, че в този безоблачен ден сме се събрали всички и на стадиона има снукър. Най-хубавото нещо за нас е, че преди към пет месеца успяхме да открием Национална снукър академия, в която можем да вършим както доста ранкинг шампионати от календара на федерацията, по този начин и доста открити шампионати, с които можем да реализираме повсеместност в снукъра.

Благодаря на заместник-министър Петър Георгиев, че почете поканата ни да открие Републиканското състезание, с което закриваме ранкинг сезона. От септември се надяваме да стартираме новата акция и да подобрим доста неща, с които сме се захванали в българския снукър - освен като разпространение, а и като качество на играта ", съобщи президентът на Българската федерация Олег Велинов.

" Аз пристигнах преди всичко да поздравя всички с идния празник 17 май - ден на спорта в България ", стартира заместник-министър Петър Георгиев.

" Може би не всички знаете, че след 2005-а точно 17 май е избран за ден на спорта. Датата е определена, тъй като през 1894-та в България идват няколко швейцарски преподаватели по физическо образование и те поставят основата на спорта у нас. Искам да благодаря на всички състезатели, треньори и фенове на снукъра, както и на управлението на федерацията, за напъните, които полагате за развиването на този относително млад спорт в България.

Искрено се надявам, че в днешното следващо републиканско състезание всички ще извършите още една крачка в своето развиване. Дай Боже, след година-две да забележим играч в международната класация. Искам да ви уверя, че ММС поставя големи старания във финансовото застраховане на федерациите и поисквам на БФ Снукър благодарение на други спонсори и спомоществователи да продължи да развива спорта ", съобщи заместник-министърът.

" Голямата крачка за нас беше основаването на огромна академия, където нашите треньори да могат да се разпрострат, въпреки че към момента не са толкоз доста. Тук те могат да са отдадени на спорта и да развиват децата, както и умерено да провеждат семинари за лъчение на нови треньори. Това ще бъде огромната ни цел за новия сезон - да развиваме треньори и деца, като към този момент имаме школи в Пловдив и Ямбол.

От тях зависи дали някой ден ще имаме професионален състезател. Максим Костов е най-хубавият образец за това, че всичко може да се случи. Люка Бресел преди 14 години стана европейски първенец, а в този момент към този момент е международен. Максим игра на финала тази година. Благодаря на заместник-министъра, тъй като той е в основата на основаването на Национална снукър академия. Благодаря и на спортното министерство, тъй като без тяхната поддръжка нямаше да можем да организираме идващия месец Европейското състезание в Албена ", приключи Велинов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР