Заместник-министърът на отбраната на Украйна Ханна Маляр съобщи, че руската

...
Заместник-министърът на отбраната на Украйна Ханна Маляр съобщи, че руската
Коментари Харесай

Нов руски щурм в района на Бахмут

Заместник-министърът на защитата на Украйна Ханна Маляр заяви, че съветската войска се пробва без триумф да си върне позиции в покрайнините на града, от които отстъпи през последните дни. Руснаците напредват малко по-успешно в границите на самия Бахмут, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10524
" Врагът се пробва да си върне това, което е изгубил, само че нашите сили отблъскват офанзивите. Там е доста мъчно да се извършват бойни задачи и всеки метър (напредване) е като 10 километра при други условия ", сподели Ханна Маляр, съобщи Ройтерс.

Тя означи, че съветските сили са постигнали " прочут прогрес " в Бахмут, само че не сподели с какъв брой.

Ръководителят на съветските наемници от " Вагнер ", воюващи в Бахмут, сподели, че е малко евентуално градът да падне през идващите два дни. Украинските бойци, уточни той, са били укрити в спонтанна " цитадела " в южната част на града.

Москва преглежда нападението си над Бахмут, град с към 70 000 поданици преди пълномащабното навлизане на Русия преди близо 15 месеца, като значима част от акция за завладяване на останалата част от индустриалния район Донбас в Източна Украйна, припомня Ройтерс.

Украинският министър на защитата Олексий Резников пък уточни за украинския новинарски портал RBK, че съветските жертви в и към Бахмут са достигнали 70 000, в това число убити и ранени. Твърдението обаче не може да бъде без значение доказано, както и съветските изказвания, че Украйна е претърпяла тежки загуби в региона, отбелязва Ройтерс.

Същевременно украинската противовъздушна защита е свалила единствено три от изстреляните от Русия шест крилати ракети през миналата нощ. За провали се оповестява единствено в родния град на президента Володимир Зеленски - Кривой Рог. Там е било ударено частно дружество, а няколко здания са били опожарени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР