Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана заяви, че НАТО не

...
Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана заяви, че НАТО не
Коментари Харесай

НАТО не вижда риск от ескалация в Косово

Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана съобщи, че НАТО не вижда признаци за какъвто и да е риск от ескалация на обстановката в северната част на Косово, в други елементи на Косово или в по-широкия район, заяви косовският информативен портал KoSSev, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изявление за KoSSev, информативен портал на Северно Косово, той сподели, че единственият път напред и за двете страни е разговорът и компромисът и че НАТО изцяло поддържа разговора сред Белград и Прищина. Той добави, че Косовските сили за сигурност (КСС) могат да дойдат в Северно Косово единствено със единодушие и консултация с командващия силите КейФОР и повтори, че КейФОР в Косово прецизно извършва мандата си въз основа на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Бившият министър на външните работи на Румъния, а в този момент заместник-генерален секретар на западния боен алианс, през вчерашния ден бе в Косово, като визитата бе направено единствено няколко дни след срещата на върха на НАТО в Мадрид, която Джоана счита за доста сполучлива. Той съобщи, че обстановката в Косово е нежна, само че постоянна и че НАТО не вижда признаци за допустима ескалация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР