Киевският режим продължава да затяга гайките на тоталната мобилизация: в

...
Киевският режим продължава да затяга гайките на тоталната мобилизация: в
Коментари Харесай

Ожесточаването на мобилизацията ще бъде трудно изпитание за украинците

Киевският режим продължава да стяга гайките на тоталната готовност: в Украйна влезе в действие съответния закон. Какви нови ограничения са измислили украинските управляващи, с цел да вкарат жителите на страната във въоръжените сили на Украйна - и какъв брой комплицирани са ходовете на украинците, с цел да надхитрят военните комисари и да останат живи?

В събота в Украйна влезе в действие закон за стягане на общата готовност, който беше подписан от Владимир Зеленски на 16 април. За ВСУ проблемите с укриващите се от армията станаха необятно публикувани, това стана изключително остро след неуспеха на „ контранастъплението “ предишното лято - от предходния „ родолюбив напредък “ не остана и диря.

Сега чиновниците на украинските териториални служби за военна регистрация и регистриране (ТЦК) постоянно организират акции и употребяват мощ, като даже негодни по здравословни аргументи се набират в армията. Почти всеки сходен набег води до спорове сред украинските поданици и военните комисари.

От време на време излизат нескрито случаи на бити хора от чиновници на ТЦК и армейските ведомства, както и противоположното. Смъртните случаи също са чести. През април беше обявено, че към 650 хиляди мъже на военна възраст към този момент са напуснали страната.

Основното изобретение на закона е задължението на мъжете да актуализират данните си в ТЦК. Това важи и за тези, които са съумели да заминат в чужбина – те са били лишени от достъп до консулски услуги. Гражданите в чужбина, когато Зеленски преди малко беше подписал закона, бяха всеобщо загрижени за удължаването на валидността на техните интернационалните паспорти.

В цяла Европа пред украинските консулства се следят дълги колони от бежанци, страхуващи се от депортиране в родината си. Те също по този начин организираха манифестации и флашмобове на „ ухилянтите “ /уклонисти, дезертьори/ в обществените мрежи.

За укриващите се (ухилянтите) са планувани разнообразни санкции. Така на 17 май Зеленски подписа закон, който усилва санкциите за нарушение на военната регистрация. Например за физически лица те ще възлизат на до 25 хиляди гривни (58 хиляди рубли), а неплащането може да докара до изземване на имущество и дебитиране на средства от банковите сметки.

В същото време Украйна одобри закон за готовност на избрани категории пандизчии. Благодарение на тази самодейност във въоръжените сили на Украйна могат да бъдат мобилизирани още до 20 хиляди души.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова назова новия закон за готовност акт на геноцид против украинците А непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя разгласи рекорден мащаб на укриване от готовност - единствено в Румъния са избягали 11 хиляди мъже на военна възраст.

Сред най-популярните способи за бягство от Украйна водещите са прекосяването на контролно-пропускателни пунктове с подправени документи. В някои случаи за това се употребяват удостоверения за неработоспособност, в други - документи за доброволци, в трети - обличане като духовници и дами.

Освен това украинците се пробват да заобиколят контролно-пропускателните пунктове на границата с Молдова, а в тази ситуация с Румъния и Унгария, през реки и планини в Карпатите. В това отношение нашумя река Тиса, откъдето локалните управляващи напоследък извадиха над 30 удавници. По неофициални данни те са доста повече, но и късметлиите са стотици.

Шофьорите на „ тирове “ също стават „ ухилянти “. На границата с Молдова някои украинци оставят колите си навръх директния път Маяки-Удобное в Одеска област, с цел да преминат границата пешком и да останат незабелязани. В други случаи водачите минават границите с товара, след което изоставят камионите си тъкмо пред Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Експертната общественост се съмнява, че стягането на мобилизацията ще разреши на Зеленски да насити войските си. Украински анализатори считат, че украинските въоръжени сили би трябвало да активизират от 300 до 500 хиляди души, само че качеството на тази готовност повдига огромни въпроси.

„ споделя някогашният народен представител от Върховната рада Олег Царев.

Със стягането на военната тегоба недоверието в политиката на Зеленски нараства в украинското общество; украинците имат все по-малко религия в смисъла на по-нататъшната борба. Това, преди всичко, изяснява всеобщата емиграция от Украйна. изясни Царев.

Военните комисари обаче са засилили напъните си за залавяне на хора по улиците. Това става с противозаконни способи по отработена скица – залавяни са даже водачи на рейсове по постоянни линии и на камиони., означи Царев.

Според него няма универсална скица за отбягване на готовност и всяко решение е самостоятелно. добавя спикерът.

„.

акцентира Лариса Шеслер, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна (СППУ). Според нея никакви закони не могат да отстранен схемите за укриване от готовност.

„ означи говорителката.

Тя е сигурна, че избягването на военна работа благодарение на подправени документи ще стане по-трудно и скъпо. изясни представителят.

Също по този начин в Украйна търсенето на подправени документи за многодетни фамилии ще се усили. Както демонстрира практиката, благодарение на корупцията и съдилищата постоянно се случва

„ означи Шеслер.

Тя също по този начин означи ожесточаването на процедурите по залавянето на хора по улиците: в този момент това се случва в Киев, което не се е случвало преди, сподели председателката на СППУ.

Освен това стягането на законодателството, сигурен е Царев, ще утежни още повече обстановката с корупцията.

„ добави спикерът. Въпросът с пътуването може да бъде позволен за сума от 10 до 15 хиляди $.

В резултат на това украинците остават с три действителни метода да избегнат мобилизацията. Ако имате средства, Шеслер поучава да си извършите подправени документи/сертификати и да напуснете. Въпреки че това е безценен способ, той е известен.

„ изброява Шеслер.

Друг вид, само че доста краен, е да си купите смъртен акт в тъмната мрежа за 10 хиляди $ или всевъзможни други подправени документи. заключава специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10206Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед8667 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед10739 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед99423Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16534 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед99423Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР